Kaunietis Nymburko ČEZ klubą du kartus atvedė ant Čekijos čempionato aukščiausio garbės pakylos laiptelio, tačiau vis tiek liko be darbo.

K. Kemzūra pirmadienio vakarą dalyvavo Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) atidarymo iškilmėse.

– Kaip vertinate startuojantį LSKL sezoną?– Krepšinis.lt paklausė K. Kemzūros.
– Aš manau, kad ateis laikas, kai universitetai įvertins tai kaip prestižo reikalą. Girdėjau, kad keičiasi viskas į gerąją pusę. Na, pasiekti Amerikos NCAA lygį bus labai sunku ir vargu ar įmanoma, bet tam tikrą terpę užpildyti reikia ir idėja yra gera.

– Kokį įspūdį paliko praėjusį mėnesį pasibaigęs Europos čempionatas?
– Aš nebūsiu šioje vietoje kažkoks kitoks ir išskirtinis, ir prisijungsiu prie liaupsių, nes jų nusipelnė visi – tiek treneris Jonas Kazlauskas ir visas trenerių štabas, tiek visi žaidėjai. Pranoko visus lūkesčius ir padarė daugiau, nei visi iš jų tikėjosi.

Pradžia buvo sunki, buvo ir išorinės kritikos, ir vidinio nepasitikėjimo, bet buvo charakteris. Dažnai taip būna, jei komanda nesugriūna ji užsigrūdina. Kaip aš mėgstu sakyti, kad kiekvienos rungtynės yra naujas gyvenimas. Ypač tokiuose turnyruose. Mes reikiamu momentu sužaidėme labai gerai arba arti tobulumo, pagavome pagreitį, dinamiką.

– Kaip vertinate Donato Motiejūno ir Nicolas Batumo apsižodžiavimą socialiniuose tinkluose?
– Aš taip pasakysiu – tegul jie ten erzinasi, kaitina kraują. Turbūt šiame laikmetyje tai visiems patinka ir visi to nori. Tačiau galų gale viską reikią įrodyti aikštėje ir viskas tuo baigiasi. Viskas. Tu gali šnekėti, ką nori. Tu turi nešti atsakomybę už tai, ką sakai ir tai turi įrodyti aikštelėje. Tai manyčiau, kad N. Batumas šioje vietoje turėtų pritilti – mes šiuo atveju turime konkretų rezultatą. Mes turime faktą.

– Kaip prognozuojate „Žalgirio“ sezoną?
– Aš stebėjau jų rungtynes. Gal dar nėra geriausia forma, atėjo nauji žaidėjai. Sunku kažką labai į priekį kalbėti. Klausimas, ar atsiras toks žaidėjas, kaip Jamesas Andersonas, kurio lemiamu momentu niekas neveikia ir kuris pasižymi individualiu meistriškumu. Treneriai tie patys, braižas panašus. Matysime. Yra naujų žaidėjų, yra australas Brockas Matumas, yra Ianas Vougioukas, kuris nėra geriausios formos. Dar pradžia. Manau, labai pozityvus ir geras ėjimas buvo su Renaldu Seibučiu – jis pridės savo energiją ir savo žaidimą. Klausimas dėl Martyno Pociaus, nes jis nežaidžia.

Apie Eurolygą kalbėti anksti – šiame sezono etape daugelis klubų stringa ir nerodo savo veido. Vieniems gal reikia daugiau laiko, kad įsibėgėtų ir jie ramesni, turi daugiau potencialo ir optimalią formą pasiekia vėliau. Mažesni klubai čiumpa nuo pat pradžių, kad pavogtų daugiau taškų ir pergalių, nes paskui neaišku, kaip bus. Tai pradžia daugeliui būna sunkoka. Reikia kantrybės.

– Kaip vertinate startavusį LKL sezoną?
– Žingsnis į priekį be abejonės yra. Bus žaidžiama daugiausiai dviem frontais, ne trimis. Tai pakelia reikšmingumą, pakelia lygos akcijas. Rungtynės transliuojamos jei ne per TV, tai internetu, kas yra pasiekiama. Aš vis tiek pasilieku prie dviejų favoritų – „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Nors tikrai atsiras komandų, kurios pasistengs pavogti tašką. Taip gali būti. Lyderiai turės išlaikyti koncentraciją, o sezonas ilgas, visaip būna. Sunkiau bus apatinėje lentelės pusėje esančiomis komandom kažką sukurti.Galiu pasidžiaugti – pamažu grįžta LKL vertė, susidomėjimas, intriga. Daugiau rungtynių, kurios įdomesnės, nenuspėjamos.

– Kaip jūs šiuo metu gyvenate?
– Šiuo metu esu be klubo, tai mano veikla apsiriboja buitiniais darbais. Aišku, stebiu, žiūriu krepšinį, laukiu, kol bus pakitimų. Deja, mūsų profesijoje, mūsų darbe tai neišvengiama. Kiekvienais metais kažkam pasiseka, kažkam nepasiseka ir prasideda kaita, rotacija.

– Kaip vertinate metus Čekijoje?
– Nymburko lūkesčiai buvo nemaži. Europos taurėje pasirodėme neblogai. Gal prasčiau ir esu nepatenkintas tuo, kaip mes pasirodėme VTB lygoje, nes buvo užduotis patekti į atkrintamąsias varžybas. Ta sudėtis, kurią mes turėjome, buvo pajėgi, bet mes išbarstėme, sužaidėme rungtynių žemiau savo galimybių. Nepaisant to, kad sužaidėme be galo daug, apie 90 rungtynių per sezoną, turėjome nemažai vyresnio amžiaus žaidėjų, kuriems atsistatyti sunku. Susideda viskas iš detalių. Aišku, su tokia sudėtimi privaloma tapti Čekijos čempionu, pralaimėjime vienerias rungtynes.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)