„Neseniai grįžau iš Europos čempionato, tad vis dar jaučiu krepšinio skonį. Esu pasiruošęs žaisti“, – duodamas interviu po „Raptors“ pratybų pareiškė J. Valančiūnas.

– Ar esate pasiruošęs rungtynių pabaigose žaisti daugiau ir turėti svarbesnį vaidmenį?
– Aš turiu įgyti trenerio pasitikėjimą. Sunkiai dirbu, mes apie tai kalbame, visko gali būti. Kartais varžovai žaidžia žemais penketais, todėl ir mes turime žaisti žemu penketu. Manau, kad viskas bus gerai.

– Kiekvienais metais patobulinate savo žaidimą, šiemet pasirašėte ilgalaikį kontraktą. Ko tikitės iš šio sezono?
– Tikiuosi daug. Manau, kad turime puikią komandą, visi krepšininkai yra kuklūs, paprasti, sunkiai dirba.

– Kaip galvojate, kokį savo žaidimo komponentą nušlifavote geriausiai?
– Vasarą treniravausi su Jacku Sikma, turėjome darbingą mėnesį – žaidimas vienas prieš vieną, darbas kojomis. Taip pat dabar stengiuosi gerinti gynybą. Turime pasikeitimų gynybos sistemoje, tačiau sunkiai dirbame ir judame link savo tikslo.

– Ar gali tradicinis „nugara į krepšį“ vidurio puolėjas dominuoti NBA lygoje taip, kaip tai vyko prieš 10-15 metų?
– Puolime problemos nėra, ji yra gynyboje. Aš turiu tapti greitesnis, privalau geriau dirbti kojomis, kad sustabdyčiau žemesnius varžovus.

– Šiemet komandą papildė Luisas Scola ir Bismackas Biyombo. Ką manote apie juos?
– Jie yra energingi – Bismackas kovoja dėl kiekvieno kamuolio, jo pilna gynyboje. Luisas yra labai protingas žaidėjas, jis žino, kaip išnaudoti savo kūną, ką daryti puolime. Manau, kad tai puiki kombinacija mūsų komandai.

– Komandoje turite tokius žaidėjus DeMarą Derozaną, Kyle‘ą Lowry. Ką jūs, kaip vienas potencialių lyderių, galite įnešti į ekipą?
– Pirmiausia aš savo lyderystę turiu parodyti aikštelėje. Turiu daryti viską, ko tik reikia norint laimėti, sustabdyti varžovus, atkovoti kamuolius. Mano darbas yra apginti baudos aikštelę, aš atiduosiu save visu 100 proc., kad įgyvendintume išsikeltus tikslus.

Europos čempionate J. Valančiūnas buvo vienas Lietuvos rinktinės lyderių. Nors užsikrėtė roto virusu, per turnyro rungtynes vidurio puolėjas vidutiniškai rinko po 16 taškų ir atkovojo po 8,4 atšokusio kamuolio.

Praėjusio sezono NBA pirmenybėse lietuvis per susitikimą pelnė po 12 taškų ir atkovojo po 8,7 atšokusio kamuolio. Stipriausioje pasaulio lygoje J. Valančiūnas debiutavo 2012-ųjų rudenį. Ateinantis sezonas Toronto klube aukštaūgiui bus jau ketvirtasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)