23-ejų metų lietuvis NBA čempionate vidutiniškai renka 15,1 taško, 10,3 kamuolio ir 0,8 bloko per rungtynes, o krepšį atakuoja net 62% taiklumu. Pastarasis rodiklis – šeštas visoje lygoje.

Mūsiškis taip pat realizuoja 77,8% baudų metimų, kai tie penki žaidėjai, krepšį iš žaidimo atakuojantys taikliau, kartu baudas meta vos 50% taiklumu.

Jonas Valančiūnas, kuris neseniai nusiskuto galvą ir tapo panašus į Walterį White‘ą – serialo „Bręstantis blogis“ pagrindinį veikėją, taip pat lygoje užima aštuntą vietą pagal +/- rodiklį, kuris ne visada yra geras statistinis rodiklis krepšinyje. Bet kai tu įsiterpi tarp LeBrono Jameso ir Kevino Love‘o bei daugybei „Warriors“ žaidėjų ir Russellui Westbrookui už nugarų – tai verta paminėti.

„Jonas auga. Nuo pat jo atvykimo aš vis kartojau – prireiks šiek tiek laiko“, – po mačo su „Pelicans“, kuriame lietuvis dominavo abejose aikštės pusėse (20 tšk., 10 atk. kam., 2 blk.), sakė Dwane‘as Casey.

„Kai jis tik atvyko į JAV, visi norėjo, kad jis taptų superžvaigžde. Bet šioje lygoje sunku tai pasiekti. Manau, kad kartu su juo žygiuojame tinkama linkme, bet nėra geresnio mokytojo nei Tėvas Laikas“, – savo pamąstymus tęsė Toronto „Raptors“ vyriausiasis treneris.

Pats J. Valančiūnas sutiko su trenerio įvertinimu.

„Viskas ateina su patirtimi... Kiekvieną kartą, kai žengiu ant parketo – tai nauja patirtis. Kiekvienose rungtynėse, kiekvieną vakarą stengiuosi išmokti kuo daugiau“, – sakė 213 cm ūgio uteniškis.

„Jo žaidimas sulėtėjo ir, aš manau, kad tai pagrindinė priežastis. Jis dabar mato ne tik jį ginančius žaidėjus, bet ir į pagalbą ateinančius varžovus – ir tai jam nepaprastai padeda. Man jau ramiau, kai jis gauna kamuolį arba kai varžovai žaidžia pikenrolą (žaidimą du prieš du – Krepšinis.lt). JV atlieka puikų darbą gindamasis prieš varžovų pikenrolą, o tai anksčiau buvo didžiausias baubas“, – pagyrų mūsiškiui negailėjo D. Casey.

J. Valančiūnas šiame sezone nuostabiai žaidžia puolime, bet taip pat daug geriau atrodo ir gynyboje. Prie to daug prisidėjo gynybos schemų pakeitimas, kuris pastatė lietuvį į palankesnę padėtį, ir, aišku, darbas vasarą, stengiantis tapti greitesniu.

Per paskutines dvejas rungtynes jis blokavo 3 varžovų metimus, nors per pirmus aštuonis mačus atliko tik 5 blokus.

Jeigu viskas taip tęsis ir toliau, Jonas turėtų pasekti DeMaro DeRozano ir Kyle‘o Lowry pėdomis ir vasarį rungtyniauti su ryškiausiomis lygos žvaigždėmis.

„Aš juo labai didžiuojuosi ir tikiuosi, kad jam pavyks patekti į „Visų“ žvaigždžių rungtynes. Jis šią vasarą labai sunkiai dirbo ir visos pastangos ima atsipirkti“, – gerų žodžių komandos draugui negailėjo ir Patrickas Pattersonas.

NBA „Visų žvaigždžių savaitgalis“ Toronto „Air Canada Centre“ arenoje bus surengtas vasario 12-14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)