Jei dar prieš trejus metus apie M. Girdžiūną žinojo tik įdėmiau įvykius LKL arenose sekantys lietuviai, pastaruoju metu klaipėdiečio pavardė linksniuojama vis dažniau ir dažniau. Priežasčių tam yra ne viena. Užsitęsusios antrojo Lietuvos rinktinės įžaidėjo paieškos nuolat verčia eksperimentuoti J. Kazlauską, todėl šioje pozicijoje rungtyniaujantys mūsų šalies krepšininkai stebimi lyg per padidinamąjį stiklą.

M. Girdžiūnas ką pasiūlyti turėjo ir Lietuvos rinktinės treneriui, ir krepšinio gerbėjams. Pastarųjų simpatijas klaipėdietis užsitarnavo savo firminiais klaidinančiais judesiais, staigumu ir Lietuvoje gana retu sugebėjimu pačiam susikurti progą mesti į krepšį (be abejo, ir pataikyti), o J. Kazlauskas akylai sekė ir analizavo visą įžaidėjo tobulėjimą. Pradedant žaidimu LKL reguliariajame sezone, baigiant – atkrintamosiomis varžybomis.
Tiesą sakant, specialiai kažko niekada nesimokiau, bet vadinamasis „crossover“ judesys žaidžiant vienas prieš vieną man visuomet imponavo. Visuomet atkreipdavau ir atkreipiu dėmesį į tai, ką aikštėje daro NBA žvaigždės, geriausi Eurolygos įžaidėjai.
Mindaugas Girdžiūnas

Jau pernai Mindaugas buvo įtrauktas į išplėstinį rinktinės žaidėjų sąrašą, tačiau kvietimo į stovyklą nesulaukė. Šiemet viskas apsivertė aukštyn kojomis. Už rinktinės borto liko į Europos čempionatą vykęs Lukas Lekavičius, o M. Girdžiūnas netgi sulaukė pagyrimo iš juos retai žarstančio J. Kazlausko lūpų.

„Ir pernai jis buvo labai arti kvietimo į stovyklą, tačiau sutrukdė silpnokas žaidimas sezono pabaigoje per atkrintamąsias varžybas. Šiemet jo žaidimas visą sezoną buvo visai kito lygio“, – pažymėjo Lietuvos rinktinės treneris.

Pats M. Girdžiūnas skambių pareiškimų nemėgsta, tačiau paklaustas apie kvietimą į rinktinę – nesusilaikė.

„Tai – nuostabu. Paskutiniai treji metai man apskritai buvo tiesiog neįtikėtini. Užpernai su „Neptūnu“ laimėjome LKL sidabrą, pernai žaidėme Eurolygoje, o dabar vėl esame antri. Nepaprastai pradžiugino ir šis kvietimas – paskambino pats treneris, trumpai pasišnekėjome. Pasakė, kad esu laukiamas, o plačiau turėtume išsikalbėti Palangoje“, – Krepšinis.lt po LKL uždarymo ceremonijos sakė M. Girdžiūnas.

Visgi pasiekimai aikštelėje ir J. Kazlausko dėmesys – ne vieninteliai M. Girdžiūno laimėjimai pastaraisiais metais. Jų buvo ir asmeniniame gyvenime.

2014-ųjų vasarą Mindaugas vedė savo išrinktąją Rūtą, o tų pačių metų pabaigoje jaunavedžių pora susilaukė ir pirmosios atžalos – klaipėdiečiams gimė sūnelis.

„Kai dabar pagalvoju, sunku įsivaizduoti gražesnį scenarijų. Visi įvykiai aikštelėje, vedybos, sūnaus gimimas. Laikas toks įspūdingas, kad net baisu pagalvoti, kas laukia toliau. Tačiau, kalbant rimčiau, važiuoti į stovyklą pernelyg nesibaiminu. Jei pakvietė, reiškia esu vertas“, – pažymėjo M. Girdžiūnas.

Klaipėdietis aikštėje žaidžia ne tik efektyviai (vid. 11,1 naudingumo balo LKL čempionate), bet, kaip ir minėta, efektingai. Jo triukas LKL finalo metu, kuomet kamuolį Mindaugas sugebėjo prakišti tarp žalgiriečio Kasparo Vecvagaro kojų, už galvos privertė griebtis ne vieną krepšinio gerbėją.

Paklaustas, iš kur išmoko tokių Lietuvos krepšininkams tikrai nebūdingų žaidimo elementų, M. Girdžiūnas prisipažino – jam visuomet imponavo ryškiausių NBA gynėjų žaidimo stilius.

„Tiesą sakant, specialiai kažko niekada nesimokiau, bet vadinamasis „crossover“ judesys žaidžiant vienas prieš vieną man visuomet imponavo. Visuomet atkreipdavau ir atkreipiu dėmesį į tai, ką aikštėje daro NBA žvaigždės, geriausi Eurolygos įžaidėjai, o vėliau mėginu tai pritaikyti savo žaidime. Panašu, kad šitas judesiukas man visai „prilipo“, – pažymėjo M. Girdžiūnas, netrukus pripažinęs, kad jam labai patiko NBA legendos Alleno Iversono žaidimo stilius.

Rinktinėje M. Girdžiūnas debiutuos būdamas ne paties jauniausio amžiaus – 27-erių, tačiau pats klaipėdietis to nesureikšmina. Anot jo, viskam – savas laikas.

„Vieni pradeda anksčiau, kiti vėliau – toks gyvenimas. Aš tik labai norėčiau padėkoti šį sezoną „Neptūną“ treniravusiam Dainiui Adomaičiui. Per vienus metus jis man davė labai daug – jaučiau milžinišką pasitikėjimą, tiko žaidimo stilius. Negaliu skųstis ir ankstesniais treneriais, visi paliko gerą pėdsaką, tačiau dirbti kartu D. Adomaičiu buvo tiesiog neįtikėtina. Sezono metu buvau susilaužęs ranką, kurį laiką nežaidžiau, tačiau vos tik grįžau į rikiuotę, treneris man suteikė šansą. Ačiū jam.

Dabar svarbiausia – šiek tiek pailsėti ir pradėti ruoštis. Juk rinktinės stovykla – jau už dešimties dienų“, – teigė M. Girdžiūnas, per savo karjerą atstovavęs dviems LKL klubams – Kėdainių „Nevėžiui“ ir šuolį į aukštumas pasiekti leidusiam gimtojo uostamiesčio „Neptūnui“.

Į Palangą, kurioje vyks pirmoji rinktinės stovykla prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, geriausi Lietuvos krepšininkai pradės rinktis birželio 20-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)