Tai buvo antroji Rusijos klubo pergalė C grupėje. Lietuvos čempionai patyrė pirmą nesėkmę.

„Tai buvo labai sunki ir labai svarbi pergalė mums. Eurolygoje visos rungtynės sudėtingos. Kaune buvo žaisti sudėtinga – palaikymas šeimininkams, kurie turi gilias tradicijas, buvo įspūdingas. „Žalgiris“ laimėjo pirmas rungtynes Lenkijoje, todėl šiandien žaidė dar labiau užsivedęs.

Esu labai patenkintas pergale – turi dvi pergales iš tiek pat galimų. Šiandien pergalę lėmė gynybą. Labai prastai pradėjome rungtynes, tačiau varžovai antrajame kėlinyje pelnė vos 9 taškus – tai mūsų gynybos pasekmė. Be to, pavyko atkovoti 10 kamuolių po varžovų krepšiu – tai taip pat buvo svarbus faktorius“, – kalbėjo „Lokomotiv“ strategas Georgios Bartzokas.

Tuo metu žalgiriečių vyriausiasis treneris buvo nusiminęs dėl to, kad rungtynių pabaiga vyko ne pagal planą.

„Galvoju, jie pataikė svarbiausius metimus, kurių mes nepataikėme. Tai nulėmė rungtynių pabaigą. Pasakysiu, kad neprotingai sužaidėme rungtynių pabaigą. Ir pražanga, ir paskutinė ataka nebuvo tokios, kaip planavome. Neplanavome bauduoti, o ir ta pražanga nebuvo ryški. Turėjome 11 sekundžių ir nesužaidėme taip, kaip reikėjo. Neužsikabinome ir neišplėšėme pratęsimo“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas Ginataras Krapikas.

Jau sekmadienį žalgiriečių laukia LKL principinė dvikova su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Negalima paros prailginti. Kiek laiko yra, tiek ir užteks“, – teigė G. Krapikas.