„Pasakysiu atvirai – buvo vėl smagu žaisti „Siemens“ arenoje, kur ir turi vykti tokio lygio rungtynės tarp pirmaujančių Lietuvos komandų. Prieš mačą buvo neramu, nes sudėtinga, kai varžovai pakeičia trenerį ir nežinai, ko tikėtis iš jų ir kam ruoštis. Visgi sakau didelį komplimentą vyrams, kurie su labai mažais nukrypimais laikėsi rungtynių plano ir jas laimėjo“, – spaudos konferencijoje sakė G. Krapikas.

Tiesiai šviesiai paklaustas, ar „Lietuvos rytas“ su laikinuoju treneriu Aurimu Jasilioniu kuo nors nustebino, G. Krapikas akmenų į kolegos daržą nemėtė.

„Per dvi treniruotes neįmanoma parengti taktikų. Absurdas laukti kažko velniškai naujo, tačiau šiek tiek pakeitimų buvo. Jeigu būtų galima viską parengti per keletą dienų, klubai nesamdytų trenerių dar prieš sezoną ir nemokėtų jiems didelių algų. Taigi, tai visos tokios šnekos tik spekuliacijos. O toliau žiūrėsime, kaip viskas judės. Mes dirbame savo darbą, rūpinamės savais reikalais ir paliekame varžovų reikalus jiems“, – į ilgesnes diskusijas apie „Lietuvos ryto“ žaidimą nesileido G. Krapikas.

Pats A. Jasilionis pasibaigus rungtynėms tvirtino, kad jo treniruojami krepšininkai susitikime atidavė visas jėgas.

„Stengėmės kiek galėjome, stengsimės ir ateityje. Didžiuojuosi savo vaikinais, kurie rungtynėse atidavė viską, ką galėjo. Vienintelis dalykas – toliau dirbti, nepasiduoti ir gerinti savo žaidimą, – aiškino atleistą Marcelo Nicola poste pakeitęs krepšinio specialistas. – Aš matau daug broko, kurį reikėtų taisyti. Pritrūksta laiko, vyksta rungtynės po rungtynių ir nespėjame visko pakoreguoti.“

Į žurnalisto klausimą, ar Europos taurės rungtynėse vilniečiams nors kartą teko susidurti su tokia kibia gynyba, A. Jasilionis nenoriai ir trumpai atsakė: „Ne, neteko“.

Gynybą, kaip vieną pagrindinių raktų į pergalę, išskyrė ir G. Krapikas.

„Lietuvos rytas“ vidutiniškai pelno po 90 taškų, o mes, žaisdami varžovų aikštėje, jiems neleidome įmesti nė 70-ies. Manau, tai yra geras rezultatas“, – pažymėjo „Žalgirio“ strategas.

Susitikimo metu A. Jasilionis apsižodžiavo su „Lietuvos ryto“ įžaidėju iš Argentinos Nicolasu Laprovittola. Paklaustas, ar legionieriui sunku įsipaišyti į naująsias komandos schemas, 33-ejų treneris kalbėjo trumpai ir drūtai.

„Jis privalės įsipaišyti į sistemą, jei norės žaisti“, – nukirto A. Jasilionis.

LKL čempionate „Žalgiris“ (10/0) įveikė „Lietuvos rytą“ (2/8) antrą kartą šeštą kartą paeiliui ir antrą kartą šiame sezone.

Pilnutėleje „Siemens“ arenoje mačą šeimininkai pradėjo sėkmingiau ir pirmavo 13:8, tačiau tuomet „Žalgiris“ spurtavo 19:4, dar pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir priekyje išliko iki finalinės sirenos. Nors ketvirtojo kėlinio pradžioje šeimininkai buvo sumažinę atsilikimą iki trijų taškų (61:64), „Žalgiris“ nesutriko, atlaikė varžovų šturmą ir į savo sąskaitą įsirašė jau dešimtąją pergalę šiame LKL čempionate – 82:66.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)