19 taškų į Atėnų „Panathinaikos“ krepšį ar net -6 naudingumo balai žaidžiant prieš Pirėjo „Olympiakos“ – banguotas sezonas O. Hanlanui buvo ir Eurolygoje. Nepaisant to, 193 cm ūgio kanadietis džiaugėsi galėdamas savo profesionalo karjerą pradėti aukščiausiame Europos krepšinio lygyje.

„Sezoną įvertinčiau septynetu. Buvo daug pakilimų ir nuosmukių, tačiau po koledžo man tai buvo didžiulė patirtis – galėjau grumtis su vyrais ir išbandyti savo jėgas Eurolygoje“, – savo pasirodymą „Žalgiryje“ įvertino legionierius.

Nors LKL uždarymo ceremonijoje O. Hanlanas savo pirštą papuošė auksiniu čempiono žiedu, asmeniškai sezono finišas jam nebuvo rožėmis klotas – po pirmojo pusfinalio mačo su Utenos „Juventus“ klubu jis ant parketo daugiau nebežengė ir visas lemiamas kovas stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio, vilkėdamas džinsus.

„Atkrintamosios, kaip ir visas sezonas man buvo banguotos – patyriau čiurnos traumą. Ir kaip viso sezono metu – kol vieni gydėsi traumas, tol žaidė kiti. Taip, kažkiek nusivyliau, bet man svarbiausia komandos rezultatas, todėl džiaugiuosi, kad sugebėjome tapti čempionais“, – situaciją aiškino ir jos per daug nesureikšmino krepšininkas.

Jis prisipažino, kad jam labai patiko dirbti kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, kuris ir pats praeityje buvo aukšto lygio žaidėjas, tačiau šyptelėjo – jis griežtas treneris.

8 taškai ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo per 21 minutę Eurolygoje bei 7,3 taško ir 2 rezultatyvūs perdavimai per 20 minučių LKL čempionate – ne patys įspūdingiausi statistiniai rodikliai, bet gana padorūs profesionaliame krepšinyje debiutavusiam jaunuoliui.

Klubas nenorėjo, kad žaisčiau už rinktinę, todėl visą savo dėmesį sukoncentruosiu individualiems vasaros darbams.
Olivier Hanlanas
Nepaisant banguoto sezono, Jutos „Jazz“ klubas, kuris O. Hanlaną 2015 metų NBA naujokų biržoje pakvietė 42-uoju šaukimu, susidomėjimo savo talentu neprarado. Priešingai, ekipos vadovai nori, kad kanadietis vasarą praleistų individualiai plušėdamas JAV.

„Viskas priklauso nuo „Jazz“ vadovų, – paklaustas, ar norėtų likti „Žalgiryje“, atsakyti negalėjo LKL čempionas. – Kalbėsiu su jais, po draftų dalyvausiu sepcialioje treniruočių stovykloje, o po to žaisiu vasaros lygoje.“

Rugsėjo pradžioje, vos tik nusileidęs Vilniaus oro uoste, O. Hanlanas garsiai prabilo ir apie savo pagrindinį karjeros tikslą – norą praverti NBA duris. Todėl sutartyje su „Žalgiriu“ esanti galimybė ją pratęsti dar metams priklauso ne tik nuo kanadiečio pasirodymo Jutoje, bet ir kauniečių planų – klausimas, ar klubo vadovai pasirengę „Jazz“ atsakymo laukti iki liepos pabaigos.

Bet kad NBA klubo ketinimai O. Hanlaną turėti savo gretose yra ne iš piršto laužti, įrodo ir faktas, jog dėl NBA svajonės jis paaukojo net galimybę žaisti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Klubas nenorėjo, kad žaisčiau už rinktinę, todėl visą savo dėmesį sukoncentruosiu individualiems vasaros darbams“, – pasakojo kanadietis.

Jis praėjusią vasarą Kanados rinktinėje tapo tuo nelaiminguoju 13-liktu žaidėju – paskutiniu, nepatekusiu į galutinę sudėtį. Be O. Hanlano žaidę Jay Triano auklėtiniai „FIBA Americas“ čempionate pasidabino bronzos medaliais ir iškovojo teisę dėl bilieto į Braziliją kovoti papildomame atrankos turnyre.

Po burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad kanadiečiams Maniloje teks perkasti ne vieną kietą riešutą – A grupėje laukia mūšiai su Senegalu ir Turkija, o įveikus abi šias rinktines dėl vienintelio kelialapio į olimpinį krepšinio turnyrą lauktų akistata su Prancūzija, Filipinais arba Naująja Zelandija.

„Komandoje yra daug talentingų profesionalių žaidėjų, kuriems vadovauja puikūs treneriai, o viską sėkmingai kontroliuoja Steve'as Nashas, todėl manau, kad jie yra pajėgus įveikti atranką“, – saviškių galimybėmis pozityviai vertino O. Hanlanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)