Treneris prieš sezoną kiekvienam žaidėjui įteikia „vaidmens“ kortelę – instrukcijas apie tai, ko trenerių štabas sezono metu iš jų tikisi ir kaip jiems pritapti komandoje.

„Tokias korteles turėjome Minesotoje (kuomet jis pirmą kartą tapo NBA klubo vyr. treneriu), Sietle (buvo George'o Karlo asistentas), Dalase (buvo Ricko Carlisle'o asistentu). Visur, kur buvau – mes naudojome šį metodą“, – paaiškino D. Casey.

Strategas atskleidė, kad jau ėmėsi analizės, bet korteles žaidėjams įteiks tik prieš pat sezono startą: „Noriu susidaryti paveikslėlį, kuriame matyčiau, ką iš tikrųjų jie gali ir ko negali“.

O kas užrašoma ant kortelių? „Koks žaidėjo darbas: jeigu jis gerai atlieka perdavimus – turi pasuoti, jeigu gerai stato užtvaras – turi jas statyti“, – sakė D. Casey.

Kiekvienam „Raptors“ nariui treneris įteikia po tris įlaminuotas korteles – viena skirta agentui, kita turi būti namuose, o trečia – rūbinėje. Tokiu būdu žaidėjai niekada negalės pasakyti, kad ją pametė ar nežino, ką turi daryti ant parketo.

„Tai subalansuoja. Žinoma, žaidėjų negali riboti, bet tuo pačiu metu jie turi žinoti, kokios yra jų stipriosios pusės. Aišku, sezono metu žaidėjai gali išlipti iš jiems skirtų rėmų ir įrodyti treneriui, kad tie patobulėjo“, – apie trenerio techniką atsiliepė kanadietis Cory Josephas.

Tokiu atveju, D. Casey teigimu, sezono metu gali būti atliekami pokyčiai. Bet šiuo metu „tai yra labai svarbu, nes visi nori svarbesnių rolių“, – savo metodą kaip skatinamąją priemonę pateikė treneris.

Tai reiškia, kad artėjančiame sezone, norėdamas svarbesnio vaidmens, Jonas Valančiūnas visą savo potencialą privalo įrodyti pasirengimo cikle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)