„Aišku, kad rankų nenuleidome. Serija yra 2:1, abu pralaimėjimus patyrėme išvykoje, o dabar žaisime namuose. Savo arenoje kitokia energija, sirgaliai duos dopingo“, – teigė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Jo teigimu, prieš savaitę namuose „Žalgirį“ pavyko nušluoti todėl, jog „Neptūnas“ sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių.

„Tik taip ir galime laimėti prieš „Žalgirį“, penktadienį turime sužaisti dar geresnes rungtynes nei tas, kokias sužaidėme prieš savaitę, kai pirmą kartą finalines rungtynes žaidėme namuose. Privalome kontroliuoti rungtynių ritmą, neleisti varžovams pabėgti, o patys negalime per rungtynes negalime klysti daugiau nei 10 kartų, nes tada „Žalgiris“ turės mažiau galimybių pelnyti lengvų taškų“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Jis neslėpė, jog ne visi komandos žaidėjai jaučiasi puikiai. Jau dabar beveik aišku, kad sezonas baigtas Arnui Butkevičiui ir Donatui Zavackui. Dėl dar kelių žaidėjų, ar jie galės žaisti, gydytojai savo verdiktą pasakys tik penktadienio rytą.

Tačiau D. Adomaitis nepanoro įvardinti tų žaidėjų, kurių sveikata kelia abejonių.

„Man gaila ir pikta, jog komentaruose mūsų žaidėjai vadinami verksniais, nevertais žaisti finale. Mes vietą finale išsikovojome, jos niekas nedavė. O žaidėjai taip pat rizikuoja savo sveikata, į aikštę eina, kai jiems suleidžia nuskausminamųjų vaistų. Jie – kovotojai, todėl nenusipelno, kad juos vadintų verksniais“, – auklėtinius gynė D. Adomaitis.

Jo žodžius tarsi patvirtino ir „Neptūno“ gynėjas Mindaugas Girdžiūnas.

„Jaučiamės gerai, jokio nuovargio, esame pasirengę kovoti. Šioje finalo serijoje jau labai akivaizdu, kad žaisti savo aikštėje yra pranašumas. Žaisime namuose, tikimės, jog arena bus pilna, todėl negalime nuvilti sirgalių“, – pabrėžė M. Girdžiūnas.

Jis patikino, jog „Neptūno“ vyrai net minties į galvą neįsileidžia, jog penktadienį rungtynės su „Žalgiriu“ gali būti paskutinės šio sezono rungtynės Klaipėdos arenoje.

„Mes nebijome varžovų, esame pasirengę kovoti, žinome, ką reikia daryti, kas išvengtume duobių. Dar niekas neprarasta“, – entuziazmo nestokojo M. Girdžiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)