Penktadienį namuose Klaipėdos „Neptūnas“ pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“ rezultatu 50:74. kauniečiai finalo serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 3:1.

„Mums labai svarbi ši pergalė, kalbos nėra. Ji pasiekta su fantastiška gynyba, žaidėjų susikaupimu, absoliučiu atsidavimu bei daugiau disciplinos puolime antroje rungtynių pusėje“, – teigė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Neptūnas“ po pirmųjų dviejų kėlinių pirmavo, trečiajame kėlinyje net buvo įgijęs 10 taškų pranašumą, tačiau „Žalgiris“ jį greitai panaikino.

„Mūsų stiprybė gynyboje, kontaktas ir jėga perlaužė rungtynes trečiame kėlinyje. Pirmoje pusėje šiek tiek pritrūko kovingumo, nors jis pas vyrus jautėsi nuo ryto. Tačiau tas kovingumas vis augo, varžovus spaudėme vis labiau, privertėme išeiti iš komfortabilių padėčių, akivaizdžiai pagerinome puolimą, jų gynybą ėmė vėluoti, todėl ir toks rezultatas. Labai juo džiaugiamės ir sieksime, kad pirmadienį taptume čempionais“, – neslėpė Š. Jasikevičius.

Tačiau jis pripažino, kad pirmadienį rungtynėse nebus lengva.

„Žaidėjai turės susitvarkyti su nervine įtampa. Klaipėdiečius galima aplošti tik tada, jei žaisime visiškai atsidavę, palaikydami vienas kitą, nes kito kelio nėra. Klaipėda pirmadienį žais be jokio psichologinio spaudimo, nes jie ir nebuvo finalo favoritai, o ir dabar rezultatas 3:1. Reikia pirmiausia žiūrėti į save, 100 proc. pasirengti rungtynėms. „Neptūno“ vyrai jau daugelį metų rodo savo charakterį, jie tikrai atvažiuos kovoti, o ne šiaip sau sužaisti rungtynių, jie bandys užsikabinti už serijos rezultato. Bet mes turime realų šansą laimėti čempionatą“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiais treneris Dainius Adomaitis taip pat tikino, jog pirmadienį į Kauną nevažiuoja pralaimėti.

„Jokiu būdu negalvojame, kad tai buvo paskutinės rungtynės Klaipėdoje. Aišku, labai gaila, kad pralaimėjome, tačiau iš mūsų, iš vyrų niekas neatims tos kovos, kurią jie demonstravo. Ir rūbinėje vyrams sakiau, kad aukščiau keltų nosis, galvas, nes tai, ką jie šiandien darė, yra virš žmogiškojo limito. Rungtynėse Kaune reikia tiesiog mėgautis krepšiniu ir finalu, o po 40 minučių pažiūrėsime, kas švęs pergalę. Tikrai negalvojame, kad važiuojame pabaigti sezoną“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Kalbėdamas apie „Neptūno“ pralaimėjimo priežastis, jis nė nebandė slėpti, jog pristigo jėgų.

„Visi matėme, kad pirmoje rungtynių pusėje, kai dar turėjo daug energijos, nors ir padarėme 11 klaidų, tačiau „Žalgiriui“ neleidome išsiveržti į priekį. O antroje rungtynių pusėje pasipylė klaidos, po kurių varžovai pelnė, berods, 37 taškus. Visi matote, kad tai yra dvi komandos, kurios yra skirtingos fizinės būklės. „Žalgirio“ būklė tik gerėja, o mūsų leidžiasi žemyn. Konstatuoju faktą, bet neverkšlename. Buvo gerų, laisvų metimų, bet jau kojos ne tos, todėl nepavyksta pataikyti“, – atviras buvo D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)