Pirmasis „Žalgiryje“, skirtingais duomenimis, per šį sezoną savo sąskaitą turėtų papildyti 400-500 tūkst. eurų. Tai – rekordinio dydžio trenerio atlyginimas Lietuvos čempionų klube. Praėjusį birželį Š. Jasikevičius pasirašė naują dvejų metų trukmės sutartį su Kauno ekipa, atmetęs finansiškai dar patrauklesnius „Barcelona“ (Ispanija) ir Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) pasiūlymus.

Praėjusį vasarį į Vilnių sugrįžęs R. Kurtinaitis „Lietuvos ryte“, Krepšinis.lt žiniomis, uždirba apie 250 tūkst. eurų.

Sekmadienį vienas iš dviejų geriausiai apmokamų Lietuvoje dirbančių specialistų aplenks savo kolegą tarpusavio akistatų istorijoje.

Ji prasidėjo 2016-ųjų sausį, kuomet R. Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) pagerino savo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje ir namuose 111:80 nušlavė „Žalgirį“.

Tuomet Š. Jasikevičius dar nebuvo spėjęs nė apšilti kojų vyriausiojo trenerio pareigose, mat tik prieš kelias savaites buvo pakeitęs ligtolinį ekipos strategą Gintarą Krapiką.

„Sveikinu varžovus ir trenerį Kurtinaitį su puikiu pasirodymu. Neveikė niekas, ką buvome susitarę prieš rungtynes. Visiškai nesugebėjome kontroliuoti žaidimo“, – po antausio Chimkuose kalbėjo Š. Jasikevičius.

Prabėgus daugiau nei metams 41-erių specialistas grąžino skolą atitinkamu būdu. Jo vadovaujamas „Žalgiris“ priešpaskutinėse LKL reguliaraus sezono rungtynėse namuose 90:60 sudorojo „Lietuvos rytą“ su R. Kurtinaičiu priešakyje.

Pastarasis prieš išvyką į Kauną Vilniaus ekipai vadovavo pustrečio mėnesio, bet prisipažino negalėjęs per tiek laiko parengti komandos taip, jog ji rimčiau pasipriešintų „Žalgiriui“.

„Nenorėčiau visko laidoti, sakyti, kad viskas negerai. Buvo prošvaisčių. Bet yra dalykų, kurių negali pasiekti vien darbu. Paprasčiausiai kai kurie žaidėjai „neveža“ tokio lygio. Kaip sakė Davidas Blattas, jei žaidėjas neįmeta baudų, paprasčiau jį pakeisti kitu nei išmokyti realizuoti baudas“, – tuomet komandos komplektacija, kurią „paveldėjo“ iš savo pirmtako Tomo Pačėso, nusiskundė R. Kurtinaitis.

LKL pusfinalyje jo auklėtiniai krito prieš „Lietkabelį“ ir daugiau progų susitikti su kauniečiais praėjusiame sezone nebeturėjo.

Šįkart prieš Š. Jasikevičių 57-erių treneris stos su žaidėjais, prie kurių atvykimo į sostinę didele dalimi prisidėjo pats.

Nors R. Kurtinaičio pasirinkimo galimybės vasarą, be abejo, buvo labiau ribotos: „Lietuvos rytas“ žais ne Eurolygoje, o Europos taurės varžybose, ir klubo finansiniai ištekliai maždaug perpus menkesni nei „Žalgirio“.

Vis dėlto sekmadienio pavakarę ne pinigai bus svarbiausias klausimas: dvikovos „Siemens“ arenoje laimėtojas išsiverš į priekį ne tik LKL turnyro lentelėje (abi ekipos savo sąskaitoje kol kas turi po 4 pergales ir 1 nesėkmę), bet ir trenerių tarpusavio susitikimų istorijoje.

Rungtynės tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ Vilniuje prasidės 17.20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)