13 taškų pelnęs ir tritaškiais po pertraukos prapliupęs (3/5) Marius Grigonis apgailestavo – toks scenarijus jokia naujiena šiame sezone.

„Daug tokių rungtynių pralaimėjome. Negerai, reikia kažkaip laimėti tokius mačus“, – atsiduso Marius Grigonis.

„Po pertraukos pradėjome mažiau klysti, neliko tokių kvailų klaidų ir mums gerai pavyko. Jie žaidė statiškai, mes pataikėme, tai padėjo mums pavyti varžovus.

Be to, gerai apsigynėme, o sėkmingai apsigynus ir puolime įgavome pasitikėjimo. Kažkada turėjome pataikyti. Vėlgi, buvome arti pergalės, bet rezultatas toks pat“, – kalbėjo M. Grigonis.

– Jūsų manymu, ar tai skaudžiausios sezono rungtynės?, – po rungtynių žurnalistų buvo paklaustas M. Grigonis.

– Tikrai ne, Las Palmase buvo skaudžiausia nesėkmė.

– „Žalgiris“ dukart daugiau metė baudos metimų, ar tai dėl agresyvios varžovų gynybos?

– Mes visada gana daug baudų metame, mūsų toks žaidimo stilius.

– Atrodė, kad teisėjai šįkart neišvengė klaidų, skaudžiai atsiliepusių „Žalgiriui“.

– Apie teisėjus nieko negaliu sakyti. Yra kaip yra. Vieną dieną geriau, kitą – blogiau.

– Ta paskutinė nesportinė pražanga iš esmės lėmė rungtynių baigtį?

– Na, žinote, dabar tas nesportines beveik už viską duoda. Tokios taisyklės turbūt. Skaudu, bet galėjo leisti sužaisti normaliai.

– Prasidėjus paskutinei minutei CSKA buvo pelniusi tik 74 taškus, kaip vertinate šio vakaro gynybą?

– Sėdėsime, analizuosime, nemanau, kad buvo labai gerai. Pirmoje pusėje praleidome daug taškų. Kaip minėjau, mūsų žaidimas – lyg amerikietiški kalneliai, tai į viršų, tai į apačią. Reiktų 40 minučių išlaikyti stabilų žaidimą.

– Jūsų akimis, kur „Žalgiris“ žaidė geriau, Maskvoje ar Kaune?

– Manau, tas pats, panašios rungtynės. Rezultatas – toks pat. Ne vien nuo CSKA kenčiame. Su visais mušamės, gale krentame mes.

***

Apskritai Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas „Žalgiris“ pastaraisiais metais nebuvo pats parankiausias varžovas CSKA komandai. Pernai Eurolygoje kauniečiai laimėjo dvejas iš trejų tarpusavio rungtynių (įskaitant ir mačą dėl bronzos).

Šiame sezone Maskvoje mūšis taip pat virė iki paskutinių sekundžių – lapkričio 21-osios vakarą CSKA laimėjo po pratęsimo 99:97. Pats didžiausias triukšmas tuomet kilo paaiškėjus, kad iš „Žalgirio“ atakos svarbiu rungtynių momentu tiesiog prapuolė 5 sekundės.

Tuomet kauniečiai pergalę beveik turėjo kišenėje, bet Sergio Rodriguezo tritaškiai išgelbėjo Rusijos čempionus nuo nesėkmės.

Nuo 2000-ųjų abu klubai Eurolygoje susirėmė 24 kartus ir iki šiol tik keturis kartus pergale džiaugėsi Kauno ekipa.

Rusijos ekipa pastaruoju metu strigo. Iki išvykos į Kauną CSKA laimėjo tik vieną iš pastarųjų trijų mačų, ir du iš paskutinių penkių.

Prieš CSKA žalgiriečiai kovėsi be Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko.

Kitą savaitę Eurolygoje komandos sužais po dvejas rungtynes: „Žalgiris“ antradienį namuose priims Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą, ketvirtadienį svečiuose laukia akistata su Eurolygos lydere „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)