Pirmąją Seulo priemiestyje vykstančio turnyro dieną lietuviai 86:57 sutriuškino turnyro šeimininkę Pietų Korėją, o Angolos rinktinė 65:84 neprilygo Čekijos krepšininkams.

Rungtynėse su korėjiečiais lietuviai vertėsi be prastai pasijutusių Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio. Aukštaūgis netgi buvo atvykęs į areną, tačiau sunegalavo prieš pat susitikimą – Domantą treneris ant parketo pakeitė Martinu Gebenu.

Šeštadienį po pergalingų rungtynių nerimo dėl žaidėjų sveikatos buvo tiek, kad netgi planuota vykti į ligoninę ir atlikti išsamius tyrimus. Visgi po rinktinės gydytojų pasitarimo apsiribota vaistais, kurie turėjo teigiamą poveikį – abiejų žaidėjų sveikata per naktį pagerėjo.

Tiesa, jei sekmadienio rytą D. Sabonis su kitais rinktinės žaidėjais jau atliko mankštą, M. Grigonis rytinį pajudėjimą praleido.

Kurie žaidėjai pasirodys ant parketo per mačą su afrikiečiais, Adomaitis apsispręs tik prieš pat susitikimą, kuris lietuviams bus priešpaskutinis pasirengimo pasaulio čempionatui cikle.

Dar vieną mačą mūsiškiai žais antradienį, kai Seule susitiks su Čekijos krepšininkais. Jeigu leis D. Sabonio sveikata, trenerių štabas per abejas šias rungtynes labai norėtų dar keletą kartų patestuoti rinktinės penketą, kuriame kartu žaistų būtent Domantas ir Jonas Valančiūnas.


Po šio mačo D. Adomaitis turėtų paskelbti galutinį rinktinės dvyliktuką, vyksiantį į planetos pirmenybes.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d.

Lietuvos rinktinė pirmas savo rungtynes žais rugsėjo 1 d. su Senegalu. Toje pačioje H grupėje taip pat varžysis Australijos ir Kanados ekipos.

Be jau minėtų rungtynių su korėjiečiais, lietuviai besirengdami planetos pirmenybėms 70:78 pralaimėjo Ispanijai, 68:72 ir 91:95 – serbams, 80:60 ir 87:46 įveikė suomius bei 88:72 pranoko rusus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)