Po pralaimėjimo Ispanijai ir pergalės prieš suomius lietuviai pasimatuos pečiais su planetos vicečempionais serbais.

Prieš išvyką į Belgradą rinktinė penktadienį dar treniravosi Kaune – pasak žaidėjų, pasirengimas pasaulio čempionatui kol kas juda įprasta vaga, jokių gaisrų gesinti nereikia.

„Treniruotės jau sunkesnės, ir po fizinio pasirengimo etapo kojos dar nėra „lengvos“. Trūksta susižaidimo, susikalbėjimo, bet į priekį vis tiek judame, visos komandos turi tai praeiti“, – sakė gynėjas Marius Grigonis.

„Stipriai dirbame, bandome taisyti savo silpnybes, tobuliname stipriąsias puses. Silpnybių neatskleisiu, stiprybes pamatysite, bet viskas juda gera linkme. Turime įvairių privalumų: stiprus „perimetras“, metimai, prasiveržimai, kova po krepšiu. Žaidėjai turi skirtingų kozirių, ir ruošiamės juos išnaudoti“, – pridėjo J. Valančiūnas.


Pastarasis yra paskutinis iš kozirių, D. Adomaičio šią vasarą dar neištrauktų į dienos šviesą.

„Jaudinuosi“, – pusiau juokais, pusiau rimtai pirmo savo kontrolinio mačo laukė 27-erių uteniškis.

Belgrade jis stos greta kojas jau apšilusio D. Sabonio – D. Adomaitis neslepia, jog Belgrade pirmiausia nori išbandyti, kaip kartu aikštėje veikia toks tandemas.

J. Valančiūnas įsitikinęs, kad erdvės baudos aikštelėje užteks abiem NBA krepšininkams.

„Su Domantu patogu žaisti, jis universalus, gali išeiti prie trijų taškų linijos. Nematau problemų. Tam ir yra kontrolinės rungtynės, kad kažką išmėgintumei, kažką atrastumei“, – kalbėjo JV.

Dar viena šeštadienio rungtynių intriga – lietuvio ir NBA ryškiai spindinčio Nikolos Jokičiaus tiesioginė akistata.

Serbą Memfio „Grizzlies“ vidurio puolėjas vertina už aikštės matymą ir žaidimo „skaitymą“, taip pat gerą metimą, o visą Serbijos rinktinę laiko itin neparankiu priešininku.

„Tai bus vienas rimtesnių jėgų pasitikrinimų su tikrai stipriu varžovu. Serbai ir „popieriuje“, ir aikštėje gerai atrodo. Jie turi daug gerų žaidėjų, tikrai nėra lengva su jais rungtyniauti. Bet favoritų statusą dar reikės įrodyti“, – dėstė J. Valančiūnas.

Primename, kad pirmadienį ekipos dar kartą susitiks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)