Ketvirtadienį Donguane pralaimėję Australijai, šeštadienį Nankino mieste slystelėti Lietuvos krepšininkai neturi teisės. Nesėkmės atveju mūsiškiams kova dėl medalių pirmenybėse Kinijoje būtų baigta.

Iš Donguano į Nankiną, kur varžybos vyks naujai suformuotoje keturių komandų (Lietuva, Prancūzija, Australija, Dominikos Respublika), mūsiškiai atskrido penktadienį ryte.

„Vyrai šaunuoliai, atsikėlė anksti. Nebuvo jokių vėlavimų, visi spėjo pailsėti, visi susikaupę“, duodamas interviu Lietuvos žiniasklaidai Nakino arenoje sakė D. Adomaitis, pripažinęs, kad pačiam bluostą po pralaimėjimo australams buvo sudėti nelengva.

Anot D. Adomaičio, kol kas be pralaimėjimų žygiuojantys būsimi mūsų varžovai ne vienu aspektu yra panašus į australus, nugalėjusius lietuvius 87:82.

Prancūzijos rinktinė – tai dar viena labai gerai kartu žaidžianti komanda. Tas pats treneris vadovauja daug metų, žaidėjai tarpusavyje pažįstami, ta pati yra irsistema. Jų veiksmuose – labai daug automatizmo, ir tave jie nubaudžia, jei prarandi koncentarciją. Netipinėse situacijose bėdų turėjome rungtynėse su australais.

Gynyboje turėjome problemų, kai užtvaras vieni kitiems statė 4-5 varžovų numeriai, taip pat ir gynėjai. Laiku nepasikeisdavome. Prancūzai irgi turi tokių žaidimo momentų, ir tai bus pagrindinis iššūkis komandos koncentracijai gynyboje – negalime leisti pelnyti jies lengvų taškų. Prancūzai taip pat gerai žaidžia tas pirmas 6-8 sekundes, turi žaidėjų, kurie greitai reaguoja ir žvalgosi į greitą puolimą. Privalome būti atidūs“, – dėstė treneris.

– Kol kas šiame čempionate prancūzams problemų sukėlė vienintelė Vokietijos rinktinė, pralaimėjusi vos 4 taškų skirtumu. Ko galima pasimokyti būtent iš vokiečių?

– Vokiečiai buvo tinkamai agresyvūs. Nors „paleido“ prancūzus 20 taškų į priekį, vėliau sugebėjo atsitiesti ir viskas sprendėsi tik paskutinę minutę. Prancūzai – labai solidi komanda, turinti žaidėjus, kurie bando „išmušti“ oponentus iš derinių – išstumti iš tų vietų, kuri varžovai nori pasiųsti kamuolį. Įžaidėjas Andrew Albicy labai agresyvus, kartais tikrai pridaro problemų.

– Ar labai pasikeitė prancūzai, kai čempionato išvakarėse Thomas Heurtelis patyrė traumą?

– Su žaidžiančiu Heurteliu daug jų matyti neteko. Daugiau žiūrėjome susitikimų su esama sudėtimi. Faktas, kad vienu kūrėju jų gretose liko mažiau. Bet jie turi Nando De Colo, Evaną Fournier, kurie savo pozicijose yra išreikšti lyderiai. Jie ir patys pelno daug taškų, ir kitiems trukdo.

– Kodėl Mindaugas Kuzminskas per rungtynes su Australija ant parketo pasirodė tik antroje mačo pusėje?

– Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Mes susidėliojame kažkokias mintis, vėliau visi treneriai susirenka ir iš naujo sudėlioja rungtynių planą. Ir jo laikomės. Norėjome turėti vieną žmogų po pertraukos, kuris bus labai agresyvus. Tikėjomės, kad pavyks australus nuvarginti, o patys turėsime agresyvų ir atakuoti galintį žmogų. Kiekvienas turi savo vaidmenį priklausomai nuo varžovo. Australų priekinė linija tikrai fiziškai stipri. Matėme, kad su Pauliumi Jankūnu galime žaisti ketvirtoje pozicijoje. Susikūrėme geras situacijas, bet Jankis prametė gerus metimus.

– Prancūzai didžiuojasi savo gynyba – kuo ji išskirtinė?

– Jų bendras komandinis intelektas labai aukštas. Dalis prancūzų žaidėjų kartu žaidžia nuo jaunimo komandų, yra kartu užaugę. Automatiškai jie seka vienas kitą, kai vienas deda žingsnį, kitas irgi žino, kur reikia eiti. Mums labai svarbu patiems būti tiksliems ir teisingai judėti puolime.

– Kaip gali suveikti tas faktorius, kad klysti jūs daugiau nebegalite ir rungtynes privalote laimėti?

– Manau, kad vyrų koncentracija yra gera, šiandien viskas vyko be problemų – ir kelionė, ir treniruotė. Visi susikaupę – manau, kad esame pasiruošę ir geros formos.Vakar buvo geros rungtynės, bet keli momentai pakišo koją, kad jos baigėsi taip. Svarbu jų nekartoti, nes taip gali baigtis ir su prancūzais.

Prancūzijos ir Lietuvos rinktinių mačas Nankine prasidės 15 val. Prieš tai – nuo 11 val. – santykius tarpusavyje išsiaiškins Australija ir Dominikos Respublika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)