„Nemirtingojo Rimanto Kaukėno šūvis padovanojo „Grissin Bon“ įsimintiną pergalę Europos taurėje. Baigiantis rungtynių laikui lietuvis iš aikštės kampo smeigė mirtiną šūvį, panardindamas į ekstazę visą „PalaBiagi“ areną“, – savo aprašymą apie trečiadienio vakarą vykusias įspūdingas Europos taurės rungtynes pradėjo didžiausias Italijos sporto portalas „La Gazetta dello Sport“.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje namuose žaidusi „Grissin Bon“ ekipa prieš Liudvigsburgo „MHP Riesen“ krepšininkus turėjo saugią persvarą (66:58), bet netrukus pralaimėjo atkarpą 1:10 ir likus žaisti 3 sekundes atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – 67:68.

Vis tik šio laiko šeimininkams užteko – idealiai trenerio nubraižytą derinį išpildę žaidėjai sukūrė progą visiškai laisvam atakuoti R. Kaukėnui, kuris tarsi Kobe Bryantas metimu atsilošus pataikė dvitaškį.

„Labai džiaugiuosi dėl šios pergalės. Rimas – fenomenas, jis tikras profesionalas. Žinome, kad jis gali taip žaisti ir dar kartą įrodė savo vertę, – po pergalės tautietį gyrė D. Lavrinovičius. – Mes atlikome derinį būtent šiam metimui. Jeigu nebūtų pavykę, turėjome dar kelis variantus. Tačiau, laimei, viskas pavyko taip, kaip ir planavome.“

R. Kaukėnas apskritai buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose – per 27 minutes gynėjas pelnė 15 taškų ir surinko 15 naudingumo balų. Jam geriausiai talkino būtent D. Lavrinovičius. 36-erių aukštaūgis ant parketo praleido 23 minutes, per kurias surinko 14 taškų ir 11 naudingumo balų.

Tai neprasprūdo pro „La Gazetta dello Sport“ apžvalgininko akis.

„Kaip šiuo metu nutinka dažniausiai, svarbiausius vaidmenis aikštėje vėl atliko Kaukėno ir Lavrinovičiaus duetas. Lietuviai suteikė komandai impulsą puolime ir tapo svarbiausiais personažais lemiamais epizodais“, – Emilijos Redžo legionierius gyrė italai.

Efektingų epitetų R. Kaukėno pasirodymui netrūko ir kitose žiniasklaidos priemonėse.

„Lietuvis riaumoja“, – rašė Losport24, o OAsport.lt lietuvio žaidimą ir pergalę atnešusį metimą įvardijo kaip „fundamentalų“.

R. Kaukėnas minimas ir Vokietijos sporto žiniasklaidoje.

„Veteranas tarė svarų žodį – 38-erių lietuvio ranka paskutinę akimirką nedrebėjo“, – pažymėjo SWP.de.

Visgi šis pergalingas R. Kaukėno metimas kelialapio į kitą turnyro etapą Italijos komandai dar nepadovanojo.

„Džiaugiuosi, kad galėjau prisidėti prie pergalės. Puikiai žaidėme kaip komanda. Tik esu nusivylęs, kad vis dar neužsitikrinome vietos kitame etape. Norėdami pasiekti savo tikslą turime išlikti susikoncentravę“, – po mačo pažymėjo D. Lavrinovičius.

B grupėje po 8-ojo turo situacija jau galėjo būti viskas aiški, tačiau visas kortas sumaišė netikėta Le Mano „Sarthe“ (3/5) pergalė išvykoje prieš Berlyno ALBA (4/4) klubą. Kol kas vieninteliai Las Palmaso „Gran Canaria“ (6/2) krepšininkai turi garantuotą vietą tarp 32 geriausių komandų.

„Grissin Bon“, kaip ir „MHP Riesen“, savo sąskaitoje turi 5 pergales ir 3 pralaimėjimus. Tačiau Italijos ekipa žengia antra, nes vokiečių klubą įveikė abu kartus.

Visus reikalus lietuviškasis Emilijos Redžo klubas gali jau kitą savaitę, kai namuose bandys pranokti į traukinį įšokti besikėsinančius „Sarthe“ žaidėjus.

„Grissin Bon“ laimėjimo atveju, į LAST-32 etapą žengtų ir ALBA su „MHP Riesen“, o „Sarthe“ sezonas baigtų kaip ir Brindizio „Enel“ (1/7) vyrukams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)