Ketvirtadienio vakarą Kaune vykusiose Eurolygos 9-ojo turo rungtynėse vietos „Žalgirio“ (3/6) krepšininkai 86:72 pranoko Bambergo „Brose“ (2/7) ekipą ir iškovojo trečią pergalę turnyre.

„Sveikinu savo žaidėjus su geru pasirodymu. Manau, tai buvo svarbi pergalė prieš gerą krepšinį demonstruojančią komandą. Tos pergalės labai sunkios. Svarbu namuose žaisti pergalingai. Svarbu dėl vyrų, ypač dėl Kevino Pangoso. „Brose“ kai kur nepataikė ir mes prie to prisidėjome“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.


Pagyros

Treneris negailėjo pagyrų ir kitiems legionieriams – Augusto Limai, Leo Westermannui.

„Augusto jau ne pirmą kartą duoda didelę energiją. Tikrai puikiai gynėsi, jau nekalbu apie du blokus. Tai garantuoti keturi taškai, kurie Eurolygoje yra aukso vertės. Bet šie žaidėjai yra per jauni, kad visada temptų komandą. Tai yra jaunų žaidėjų požymis. Aš tikiuosi, kad jie visas rungtynes taip žais. Tarkime, Leo jau daug matęs, daug sistemų matęs ir jam reikia mažiau laiko prisitaikyti prie naujos sistemos. Jei vyrai taip toliau dirbs, gerins savo detalių suvokimą, ką mes taip stengiamės diegti, eisime į priekį“, – tikino jis.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai kovą dėl kamuolių laimėjo daugiau nei dvigubai – net 34 prieš 16. 19 kamuolių kauniečiai atkovojo po savo krepšiu ir net 14 – po varžovų, kai šie puolime tik vieną.

„Tai didžiulis darbas. Jei vyrai daugumą rungtynių sugrįžta į rūbinę atkovoję daug kamuolių, vadinasi, jie atliko didelį darbą“, – sako treneris.

Beje, naktį prieš šias rungtynes žalgiriečiai leido ne namuose, o viešbutyje.

„Daugiau nenoriu eiti į viešbutį, nes be krepšinio turime ir savo gyvenimus. Tai buvo daroma, kad dvejas namų rungtynes labai prastai žaidėmė taktiškai. Reikėjo laiko pabūti kartu“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Planas pavyko

Žalgiriečiai po rungtynių džiaugėsi, kad pavyko įgyvendinti rungtynių planą.

„Svarbu, kad laimėjome, pagerinome žaidimą. Pagaliau įmetėme metimus, kuriuos privalėjome įmesti. Geros emocijos, smagu laimėti namie. Tikiuosi, kad ir toliau gerinsime savo žaidimą.

Mes žinojome, kad jie daug metų žaidžia visi kartu, jie yra mobilūs, žaidžia agresyvų krepšinį, kamuolys gerai vaikšto. Šiandien jie kovojo iki pat galo. Manau, kad gerai vykdėme trenerio planą, jis pasiteisino, dėl to ir pavyko laimėti. Kai gerai žaidi, sirgaliai labiau palaiko. Arena visada gyva, kai laimi ji, dar gyvesnė“, – po pergalės kalbėjo Paulius Jankūnas.

„Pergalė susidėjo iš daugelio dalykų. Mes žaidėme su didele energija, įdėjome daug darbo, pataikėme savo metimus, sirgaliai puikiai palaikė. Tikėkimės, kad ir toliau taip žaisime.

Nežinau, ar tai buvo geriausios mano rungtynės „Žalgiryje“, šiandien pavyko gerai pataikyti, išvengiau grubių klaidų. Svarbiausia, kad tobulėju, o mes laimime. Tai svarbiausias dalykas“, – sakė Kevinas Pangosas.

„Man čia žaisti kiek neįprasta, kažkiek sunku. Nėra taip, kad puikiai leidžiu laiką čia. Bet toks jau tas krepšinis, toks jau tas sportas. Vertinu, ką komandos draugai daro dėl manęs, jie man labai daug padeda. Jeigu darau teisingus sprendimus, ateina geri dalykai. Bambergo komanda labai gerai, nepaisant atsilikimo, išliko rungtynėse ir kovojo iki galo. Likus trims minutėms mes pirmavome 10 taškų, tačiau varžovai neleido mums atsipalaiduoti. Mes irgi puikiai kovėmės, turime išlikti šiame kelyje“, – po pergalės sakė A. Lima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)