„Nuostabu būti dalimi šio renginio. Tai milžiniška scena, primena nacionalinių rinktinių čempionatus“, – džiaugėsi I. Brazdeikis, angliškai atsakinėjęs į klausimus lietuvių kalba.

Pirėjo „Olympiakos“ penktadienį pusfinalyje susikaus su titulą ginančia Madrido „Real“, kuriai prieš metus pralaimėjo finale po paskutinės sekundės Sergio Llullo šūvio. Jeigu tada karališkasis klubas buvo laikomas finalo ketverto autsaideriu, tai šį sezoną yra akivaizdus favoritas.

„Šimtu procentų, – dėl to, kad keršto troškimas taps papildomu stimulu, sutiko I. Brazdeikis. – Stebėjau rungtynes ir tada nebuvau komandos dalimi, bet jaučiu, kad komandos draugai turi alkį laimėti ir tikrai panaudosime tą motyvacijai.“

Motyvacijos nepraranda ir pats 25-erių lietuvis, nors jau beveik mėnesį nėra išbėgęs ant parketo. Sezono pradžioje iš Kauno „Žalgirio“ į Pirėjų persikėlęs I. Brazdeikis turbūt tikėjosi kiek kitokio vaidmens OLY gretose. Graikijos grande lietuvio vidurkiai neįkvepiantys – 3,6 taško, 1,7 atkovoto kamuolio ir 2,4 naudingumo balo per 10 minučių.

Paskutinį kartą I. Brazdeikis žaidė prieš mėnesį – balandžio 23 d., kai pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse su „Barcelona“ aikštėje praleido beveik 8 minutes. Graikijos lygoje jis apskritai nėra registruotas atkrintamosioms varžyboms, o šalies pirmenybėse paskutinį kartą pasirodė dar vasario 11 d.

„Tikrai sunku, nes esu kovotojas, jaučiu, kad galiu daryti įtaką žaidimui, padėti komandai, bet nepaisant savo vaidmens, esu čia tam, kad padėčiau komandai laimėti. Išliksiu susikaupęs.

Šiek tiek kalbėjome apie tai su G. Bartzoku, bet ši komanda turi daug veteranų. Jis pasirenka žaidėjus, kuriais pasitiki“, – situaciją vertino gynėjas.

Praėjusių metų pasaulio čempionate jis patyrė kelio traumą, kuri kiek apsunkino adaptaciją Pirėjuje, o dabar krepšininką kamuoja ir bėdos su pėda.

„Situacija su keliu yra geresnė, bet šiuo metu turiu pėdos traumą, kuri mane paveikė. Tai neturi įtakos mano nebuvimui rotacijoje, bet yra šioks toks faktorius“, – pripažino I. Brazdeikis.

Aplink krepšininką sklando įvairiausi gandai dėl ateities „Olympiakos“, bet jis šių nesureikšmina.

„Esu susikaupęs tik šio sezono pabaigai ir kaip galiu padėti komandai laimėti. Nemąstau apie kitus dalykus, nes turime labai svarbų savaitgalį, – sakė I. Brazdeikis, pridėjęs, kad kol kas negalvoja ir apie Lietuvos rinktinės marškinėlių apsivilkimą. – Negalvojau apie tai. Kalbėjau su Kaziu Maksvyčiu kelis kartus, bet esu susikaupęs šiam savaitgaliui.“

Kitame pusfinalyje susikaus aršiausi OLY varžovai – Atėnų „Panathinaikos“, kuriems iššūkį mes Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“.

„Tikiuosi, kad Marius žais gerai. Tai bus geros rungtynės, bet manau, kad geriau laimėtų „Fenerbahče“, nes, suprantate.. (juokiasi, – aut. past.). Būtu smagu žaisti ir prieš PAO, bet kartu žaisti prieš Jasikevčių taip pat būtų smagu. Kol mes būsime finale, man nesvarbu su kuo turėsime žaisti“, – juokėsi krepšininkas.

Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis

Pusfinaliai:

Gegužės 24 d. 19 val. „Panathinaikos“ – „Fenerbahče“

Gegužės 24 d. 22 val. „Real“ – „Olympiakos“

Rungtynės dėl 3-ios vietos

Gegužės 26 d. 18 val.

Finalas

Gegužės 26 d., 21 val.