Taikliais tritaškiais finalą pradėjęs Karališkasis klubas iškart šovė į priekį ir pirmąjį kėlinį laimėjo dviženkliu skirtumu (36:25), kuris antro ketvirčio pradžioje išsaugo iki 14 taškų – 41:27.

Visgi PAO po tokio šalto dušo atsitokėjo, įkvėpti Mathiaso Lessorto atsakė savo spurtu ir po Jeriano Granto bei Lucos Vildozos šūvių jau šnopavo varžovams į nugaras – 46:45. Tačiau Džananas Musa ir Facundo Campazzo tolimais metimais vėl sugrąžino iniciatyvą madridiečiams – 54:49.

Po ilgosios petraukos tritaškiu prabilo Kostas Sloukas – 54:52. Netrukus jo pėdomis pasekė ir K. Nunnas, po ko „Real“ prireikė minutės pertraukėlės – 56:58. PAO mėgino atitrūkti – 59:64. Sergio Rodriguezas prasiveržimu sumažino skirtumą – 61:64.

W. Tavaresas ir S. Rodriguezas timptelėjo „Real“, bet jiems su kaupu atsakė J. Grantas ir Konstantinos Mitoglou – 65:73. Dvitaškį su pražanga įmetė Mario Hezonja, tritaškį pridėjo Sergio Lullas – 71:73. Nors du tolimus metimus iš eilės pataikė Kostas Sloukas, S. Llullas ir Walteris Tavaresas nepasidavė – 76:79. Lyderystės ėmėsi K. Nunnas – 76:83. K. Mitoglou jau priverinėjo finalo duris – 76:86.

„Real“ dar mėgino gelbėtis specialiai prasižengdami prieš M. Lessortą, tačiau ši taktika neveikė. Finalinė sirena paskelbė PAO triumfą – 80:95.

Nugalėtojams Kostas Sloukas sukaupė 24 (2/2 dvitaškiai, 4/4 tritaškiai, 8/9 baudos, 31 naud. balas), Kendrickas Nunnas – 21, Mathiasas Lessortas – 17, o Jerianas Grantas – 11 taškų. 8 taškus pasiūlė Konstantinos Mitoglou.

Iš žaidimo šimtu procentų atakavęs K. Sloukas buvo pripažintas finalo ketverto naudingiausiu žaidėju (MVP).

„Real“ gretose išsiskyrė Džananas Musa su 15, Facundo Campazzo su 12 ir Sergio Rodriguezas su 11 taškų. Po 8 taškus pridėjo Eli Ndiaye, Mario Hezonja ir Vincentas Poirier.

Tik pirmoje susitikimo pusėje pasireikšti gavęs Marius Grigonis per 7 minutes taškų nesukrapštė (0/1 dvitaškių, 1 atk. kam., 1 klaida, 2 pražangos) ir surinko -3 naudingumo balus.

Pirmą karjeroje Eurolygos finalą žaidęs 30-metis M. Grigonis tapo vos septintuoju lietuviu, neskaitant visos 1999 m. čempioniškos Kauno „Žalgirio“ komandos, triumfavusiu turnyre.

Rungtynių eiga:

„Real“ pusfinalyje 87:76 susitvarkė su Pirėjo „Olympiakos“, o PAO 73:57 pranoko Stambulo „Fenerbahče“ ekipą.

11 titulų iškovojęs „Real“ ir šešis kartus triumfavęs PAO klubas dar nė karto nebuvo žaidę tarpusavyje Eurolygos finale.

Eurolygoje dominuoti pradėjusiam Karališkajam klubui tai buvo jau trečiasis finalas paeiliui. Pernai Kaune madridiečiai sulig herojišku Sergio Llullo metimu 79:78 patiesė „Olympiakos“, o užpernai Belgrade apmaudžiai 57:58 krito prieš ne kieno kito, o to paties Ergino Atamano diriguotą Stambulo „Anadolu Efes“.

„Real“ nesėkmingai siekė ne tik išsilaikyti čempioniškame soste, bet ir nutraukti prakeiksmą komandų, kurios reguliariame sezone finišavo pirmoje vietoje. Šios dar niekada nėra laimėjusios Eurolygos titulo.

Savo ruožtu PAO susigrąžino jau kiek primirštus šlovingus laikus – Graikijos gigantai pastarąjį kartą madas Europoje diktavo 2007 m. Atėnuose, 2009 m. tame pačiame Berlyne su Šarūnu Jasikevičiumi ir 2011 m. Barselonoje.

Šiemet bronzos medaliais pasidabino OLY vyrai, kurie mažajame finale 87:84 palaužė „Fenerbahče“ ekipą.

Pagrindiniai trys miestai-kandidatai priimti kito sezono Eurolygos finalo ketverto turnyrą yra Barselona (Ispanija), Belgradas (Serbija) ir Abu Dabis (JAE).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją