Paguodos rungtynes rezultatu 87:84 (24:16, 24:21, 18:25, 21:22) laimėjo OLY, kuriems ir vėl nepadėjo Ignas Brazdeikis.

Kiek labiau susikaupę mačą pradėjo OLY vyrai, kurie vedami Isaiah Canaano ir Nikolos Milutinovo, įpusėjus dvikovai pirmavo dviženkliu skirtumu – 48:37. „Olympiakos“ ilgai išlaikė iniciatyvą, bet galiausiai laimėjo tik po dramatiškos pabaigos, kai vaizdo peržiūrą pasitelkę teisėjai nusprendė, kad Sertačo Šanli tritaškis metimas, galėjęs išplėšti pratęsimą, buvo paleistas po laiko – 87:84.

Nugalėtojams Alecas Petersas parūpino 20 (5/7 tritaškiai), Nigelis Williamsas-Gossas – 12, o Nikola Milutinovas (8 atk. kam.) ir Nigelis Williamsas-Gossas – po 10 taškų.

Dyshawnas Pierre’as atsakė 19, Scottie Wilbekinas 16 (4/6 tritaškiai), o Sertačas Šanli – 11 taškų.

Praėjusiais metais finalo ketverte Kaune per vieną metimą nuo triumfo likusį OLY šiemet ir vėl (tik nebe finale, o pusfinalyje) sustabdė Madrido „Real“ – 76:87.

Savo ruožtu pirmą kartą nuo 2019-ųjų į pajėgiausiųjų ketvertą sugrįžęs „Fener“ suklupo prieš Atėnų „Panathinaikos“ – 57:73.

Abiejų mažajame finale dalyvaujančių stovyklų atstovai mačą dėl trečiosios vietos vadino bereikšmiu ir nereikalingu, o Šarūnas Jasikevičius jį netgi praminė laidotuvėmis.

„Tai visada yra laidotuvės. Kalbame metai iš metų. Yra ta detalė, pagarba sirgaliams, bet nežinau ar jie nori eiti žiūrėti, gal eina iš reikalo. Ta pati dainelė, padainuosime dabar ir niekas nepasikeis“, – teigė Šaras.

Jis antrus metus iš eilės Eurolygos finalo ketvertą palieka nepasiekęs nė vienos pergalės – pernai taip nutiko Kaune, o šiemet ir Berlyne.

Premijos, kurias gaus trečią ir ketvirtą pozicijas užimsiančios ekipos, skirsis maždaug 200 tūkstančių eurų.

Pernai Š. Jasikevičiaus treniruota „Barcelona“ mažajame finale Kaune 66:78 nusilenkė „Monaco“, o užpernai Belgrade 84:74 įveikė tą patį „Olympiakos“.

Rungtynių eiga:

Š. Jasikevičius, kaip strategas, dalyvauja jau penktame Eurolygos finalo ketverte, bet kol kas trofėjaus į viršų taip ir neiškėlė – su kauno „Žalgiriu“ 2018-aisiais liko trečias, o su „Barcelona“ tenkinosi antra (2021 min.), trečia (2022 m.) ir ketvirta (2023 m.) pozicijomis.

Beįpusėjant šiam reguliariajam sezonui į Stambulą vietoje Dimitrio Itoudžio atvykęs Šaras perėmė tuomet vos 12-ą vietą turnyro lentelėje užėmusios „Fenerbahče“ vairą ir prikėlė ekipą.

Tuo metu „Olympiakos“ garbę gina buvęs žalgirietis Ignas Brazdeikis. Tiesa, jis pastaruoju metu komandą palaiko tik iš šono – nebuvo registruotas ir pusfinalio susitikimui.

25-erių metų lietuvio vidurkiai vidurkiai Graikijos grando gretose neįkvepiantys – 3,6 taško, 1,7 atkovoto kamuolio ir 2,4 naudingumo balo per 10 minučių. Palyginti, debiutiniame sezone „Žalgiryje“ jis rinko po 11,4 taško.

Paskutinį kartą Iggy žaidė prieš daugiau nei mėnesį – balandžio 23 dieną, kai ketvirtfinalio starte su „Barcelona“ gavo pasireikšti 8 minutes. Graikijos lygoje jis apskritai nėra registruotas atkrintamosioms varžyboms, o šalies pirmenybėse paskutinį sykį ant parketo pasirodė prieš puspenkto mėnesio, dar vasario 11 d.

Didysis finalas vyks sekmadienį nuo 21 valandos.

Pagrindiniai trys miestai-kandidatai priimti kito sezono Eurolygos finalo ketverto turnyrą yra Barselona (Ispanija), Belgradas (Serbija) ir Abu Dabis (JAE).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją