Iš Martinikos kilęs M. Lessortas 15-os paliko savo gimtinę ir persikėlė į Prancūziją, kad siektų savo svajonių krepšinio aikštelėje.

Prabėgus 14 metų jis Berlyne sekmadienį vakare į viršų kėlė Eurolygos čempionų titulą.

Finale jis žaidė daugiausiai iš komandos ir buvo vienas kertinių krepšininkų palaužiant „Real“ ekipą: aikštėje praleido net virš 33 minučių, per jas pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir fiksavo 22 naudingumo balus.

„Nuostabus jausmas. Vis dar netikiu, kad per vienerius šiuos metus mums kartu pavyko (laimėti)“, – iškart po dvikovos žiniasklaidos zonoje kalbėjo 206 cm ūgio puolėjas, prie Atėnų klubo prisijungęs tik praėjusią vasarą.

Krepšininkas priminė savo šaknis ir gimtinę.

„Šis titulas parodo, kad viskas įmanoma. Esu vaikinas iš mažo kaimo, net ne iš Martinikos sostinės. Iš Le Morne-Verto kaimo iki Eurolygos viršūnės. Negaliu tuo patikėti“, – džiaugėsi M. Lessortas.

Jis priminė skeptikams, kurie manė, jog jis tėra ribotų galimybių Europos taurės lygio vidurio puolėjas.

„Juk aš „EuroCup“ centras, netinkantis komandai, kuri nori laimėti Eurolygą“, – ironiškai kalbėjo aukštaūgis su „Eurohoops“ žurnalistu Antoniu Stroggylakiu.

„Dabar noriu žinoti, kas yra Europos taurės vidurio puolėjas, o kas, po velnių, netinka komandai, kuri nori laimėti. Pasakykite man tai dabar. Paaiškinkite tai“, – emocingai rūbinėje žodžius bėrė M. Lessortas, 2021 m. su „Monaco“ laimėjęs Europos taurę.

Jis gyrė finale spindėjusį PAO gynėją Kostą Slouką, kuris buvo išrinktas finalo ketverto MVP.

„Kostas (Sloukas) mus tempė šį vakar. Jis, deja, iš manęs pavogė MVP titulą. Ne, aš juokauju, aš tikrai juokauju“, – šypsojosi M. Lessortas.