Penktadienį Berlyne, „Uber“ arenoje prasidės Eurolygos finalo ketvertas, o pirmasis pusfinalis tarp Stambulo „Fenerbahče“ ir Atėnų „Panathinaikos“ bus žaidžiamas 19 val. Lietuvos laiku.

Reguliaraus sezono metu komandos pasidalino po pergalę namuose – pirmą kartą triumfavo „Fenerbahče“ (83:69), antrame susitikime pranašesnis jau buvo PAO (74:63).

Fener į finalo ketvertą sugrįžo po penkerių metų pertraukos, o „Panathinaikos“ apskritai atliko milžinišką šuolį – praėjusį sezoną komanda finišavo vos 17-a, o dabar taikosi į Eurolygos titulą, kurį yra laimėjusi šešis kartus. Tiesa, paskutinį jau senokai – 2011 m., o finalo ketverte Graikijos grandas atsidūrė po dvylikos metų pertraukos.

„Fenerbahče“ lemiamą Eurolygos sezono etapą pasitinka kaip vieninelė finalo ketverto komanda, kuri šį sezoną bent kartą nugalėjo likusias dalyves.

Šarui tai bus emocingas vakaras – PAO klubo sirgalių dievaitis su komanda yra laimėjęs titulą, o karjerai artėjant prie pabaigos būtent Atėnų klubas buvo pirmasis, pasiūlęs lietuviui tapti treneriu, bet tada jis dar norėjo tęsti karjerą kaip žaidėjas.

„Tai ypatinga situacija, žinant bendrą praeitį, mano meilę klubui, tai, kiek pažinčių turiu klube ir draugų Atėnuose. Kartu turi visa tai palikti šone ir eiti atlikti savo darbo. Ir būtent tą aš stengsiuosi padaryti“, – prieš pusfinalį sakė Š. Jasikevičius.

Šiltus jausmus PAO puoselėja ir „Fenerbahče“ įžaidėjas Nickas Calathesas, klubo marškinėlius vilkėjęs 2009-2012 ir 2015-2020 m.

„Pradėjau karjerą „Panathinaikos“ klube, praleidau jame septynerius metus, laimėjau Eurolygą kartu. Žaidimas prieš šią ekipą sukels daug jausmų, bet galiausiai stengiamės laimėti kiekvienas rungtynes ir čempionatą“, – pabrėžė jis.

Kviečiame analitinių skaičių pagalba pažvelgti į tai, kaip Š. Jasikevičius pakeitė „Fenerbahče“ veidą, kodėl smuko M. Grigonio žaidimo laikas ir kas laiko E. Atamano komandą ant pečių.