Sekmadienį Berlyno „Uber“ arenoje kovoje dėl trečios vietos lietuvio treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ 84:87 (16:24, 21:24, 25:18, 22:21) nusileido Graikijos klubui.

48-erių kauniečiui tai buvo penktasis finalo ketvertas kaip treneriui – kartą jam pavyko patekti į finalą, kartą – užimti trečią vietą, o net triskart liko ketvirtas.

„Fenerbahče“ vairą jis perėmė tik gruodį ir už atkrintamųjų ribos buvusią ekipą atvedė iki lemiamų kovų Eurolygoje.

„Vasarą gal bus smagu į viską pažvelgti, bet dabar absoliutus šūdas. Vasarą, kai sėdėsi pliaže ir galvosi, manau būsi patenkintas tuo, ką padarei“, – savo nuotaiką apibūdino jis.

Šį kartą Šaro vyrus pražudė varžovų tritaškiai, kurių „Olympiakos“ realizavo net 15 iš 23.

Dar prieš rungtynes sakęs, kad mačas dėl trečios vietos niekam nereikalingas, Šaras buvo itin ramus, o į aikštę metė net tokius žaidėjus, kurie įprastai sėdi suolo gale – Yamą Madarą, Sehmusą Hazerą.

„Olympiakos“ pirmavo praktiškai viso mačo metu – „Fenerbahče“ priekyje trumpai buvo tik pirmame kėlinyje ir trečiojo pabaigoje, bet tada graikai įsūdė tris tritaškius iš eilės ir susigrąžino dviženklį pranašumą – 72:62.

Likus žaisti mažiau nei tris minutes Pirėjo komanda vis dar tvirtai laikė kontrolę savo rankose (85:73), bet Šaro vyrai nepasidavė – po Scottie Wilbekino ir Sertačo Šanli tritaškių kirpo atsilikimą iki trijų taškų – 84:87.

OLY tada prametė, klydo ir paliko „Fenerbahče“ 0,2 sek. išsigelbėjimui – S. Šanli sugebėjo įsūdyti tritaškį, bet jis buvo atliktas pasibaigus laikui.

„Buvome nepastovūs savo pastangomis, truputį naivūs kai kuriose situacijose. Dar kartą parodėme charakterį, sugrįžome, bet nesame pastovūs tame, ką darome. Leidome jiems pelnyti lengvų taškų ir galiausiai tai nulėmė rungtynes.

Vijomės visas rungtynes. Kai tik išimdavau solidžiausius žaidėjus ir.. nepasivijome“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičių pasiekė ir žinia apie Kauno „Žalgirio“ gynėjo Keenano Evanso traumą.

„Nežinau, sunku kažką pasakyti. Jis fantastinis žaidėjas, man labai gaila dėl jo ir situacijos. Patys žinome, koks jis žmogus ir profesionalas, norisi, kad tokiems žmonėms sektųsi. Jeigu tai antra Achilo trauma, tai yra tragedija, žiauru“, – reagavo treneris.

Jau gegužės 30 d. Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pradės Turkijos lygos pusfinalio seriją prieš istoriškai aršiausią savo varžovą – kitą miesto klubą „Bešiktaš“. Čia lietuvis turės remtis ne visa sudėtimi, nes lygos taisyklės numato penkių užsieniečių limitą. Tai galėjo lemti ir neitin sėkmingą finalo ketverto eigą, pripažino lietuvis.

„Turime būti solidesni, – prieš artėjančias kovas sakė jis. – Kartoju šį žodį nuolat. Net kai kurie žaidėjai tą kartoja. Darome vaikiškas, kvailas klaidas. Kai sekame žaidimo planą, būname geri. Mūsų bėda ta, kad žaisime pusfinalį ir mano sudėtis bus visiškai kitokia, galėsiu naudoti tik penkis užsieniečius. Pagauti ritmą sunku ir galbūt tai yra viena iš priežasčių, kodėl mums nepasiekė.“

Strategas taip pat davė patarimą Eurolygai, kai vietoje trečios vietos rungtynių reikėtų žaisti jaunimo turnyro finalą.

Rungtynėms nebuvo registruotas „Olympiakos“ gynėjas I. Brazdeikis. Krepšininkas aikštėje nebuvo jau ilgiau nei mėnesį – paskutinį kartą į šią buvo mestas dar balandžio 23 d., kai pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse su „Barcelona“ žaidė beveik 8 minutes. Graikijos lygoje jis apskritai nėra registruotas atkrintamosioms varžyboms, o šalies pirmenybėse paskutinį kartą pasirodė dar vasario 11 d.

Primename, kad pusfinalyje „Fenerbahče“ 57:73 nusileido Mariaus Grigonio atstovaujamai Atėnų „Panathinaikos“, o „Olympiakos“ 76:87 neprilygo Madrido „Real“.

„Fenerbahče“ finalo ketverte varžėsi po penkerių metų pertraukos. Eurolygos finalas tarp „Real“ ir „Panathinaikos“ prasidės 21 val. Lietuvos laiku.