Chuso Mateo auklėtiniai atlaikė Kauno „Žalgirio“ šturmą ir nelauktą išlyginamąjį Kevarriuso Hayeso tritaškį bei išsivežė dar vieną saldžią patirtį iš Nemuno salos.

Prieš 11 mėnesių būtent čia Ispanijos sostinės atstovai dramatiškai triumfavo Eurolygos finale, kai po drąsaus lemiamo Sergio Llullo metimo per Moustaphą Fallą 79:78 palaužė Pirėjo „Olympiakos“.

Šį kartą rungtynių kaina buvo gerokai mažesnė, bet baigtis – labai panaši: tiksint paskutinėms sekundėms S. Llullas persivarė pusę aikštės ir, spaudžiamas varžovų, pašoko į orą bei priekyje rado laisvą Gabrielį Decką, kuris nedvejodamas pasiuntė dvitaškį į šeimininkų krepšį – 64:62.

Tarsi tai žinodamas iš anksto Ch. Mateo dar prieš mačą kalbėjo, kad Kaunas jam yra vienas mėgstamiausių miestų, nes asocijuojasi su pergale Eurolygoje.

„Turnyrine prasme tai nebuvo svarbios rungtynės, nes viskas jau buvo aišku. Bet bet kokiu atveju buvo gerai grįžti į pergalingą kelią ir susigrąžinti malonius jausmus. Manau, kad kovojome nuo pat pradžios iki pabaigos.

Žinoma, „Žalgiris“ namuose yra labai pavojingas. Mes puikai supratome gynyboje, ką galime leisti jiems, o ko ne. Manau, tai buvo smagios rungtynės publikai. Blogiausia mūsų žaidime buvo prarasti kamuoliai, už ką varžovai mus smarkiai baudė.

Nenoriu šiai pergalei suteikti labai daug svarbos, tiesiog turime suprasti, kad Eurolygos sezonas yra labai ilgas ir sudėtingas. Mes pasiekėme 27 pergales žaisdami su tokio aukšto lygio oponentais. Tai nėra lengva ir aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais.

Dabar turime laukti savo varžovo atkrintamosiose ir stengsimės būti pasiruošę kautis su juo, nes ateina dar sunkesnė ir svarbesnė sezono dalis“, – spaudos konferencijoje sakė „Real“ strategas.

Be pataupyto vieno iš pretendentų į sezono MVP prizą Facundo Campazzo vertęsi svečiai išdalino mažiau rezultatyvių perdavimų nei prarado kamuolių – 15 prieš 16.

„Tai, be abejo, neįtikėtinas metimas. Taip pat kaip ir prieš tai K. Hayeso pataikytas tritaškis. Bet kartais krepšinyje taip jau nutinka. Bandėme persivaryti aikštę ir surasti kažką laisvą. „Žalgiris“ dar turėjo neišnaudotų pražangų, o mes – vieną likusią minutės pertraukėlę, bet norėjome pasinaudoti atvira aikšte. Išvengėme jų pražangos, suradome laisvą žmogų ir paskutinę sekundę laimėjome. Šioje arenoje mūsų patirtis šiuo klausimu – labai gera“, – šypsojosi Ch. Mateo.

Madridiečiai ketvirtfinalyje susigrums su vienais iš įkrintamųjų varžybų nugalėtojais – Tel Avivo „Maccabi“, Vitorijos „Baskonia“, Bolonijos „Virtus“ arba Stambulo „Anadolu Efes“.

„Dabar turime laukti savo varžovo atkrintamosiose ir stengsimės būti pasiruošę kautis su juo, nes ateina dar sunkesnė ir svarbesnė sezono dalis“, – pridūrė treneris.

Primename, kad antrą ratą su teigiamu balansu (9-8) užbaigęs „Žalgiris“ (14-20) galutinėje rikiuotėje liko 14 vietoje – dvigubai žemiau nei pernai.

Žaliai-balti sau už nugarų paliko tik keturias ekipas – Miuncheno „Bayern“, Belgrado „Crvena zvezda“, Vilerbano ASVEL ir Berlyno ALBA.

Tokį rezultatą Kauno komandos kapitonas Edgaras Ulanovas pavadino vidutinišku.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją