Po netikėto Kevarriuso Hayeso tritaškio likus mažiau nei 8 sekundėms rezultatas tapo lygus (62:62) ir pakvipo pratęsimu, tačiau rizikuoti nusprendę žalgiriečiai prasileido skaudų varžovų atsaką – pražangos aikštės viduryje išvengęs praėjusio sezono čempioniško metimo autorius Sergio Lullas surado Gabrielį Decką ir šis smeigė pergalingą dvitaškį iš vidutinio nuotolio.

Tokiu būdu žaliai-balti liko 14-oje turnyro lentelės vietoje, kuri jiems garantuoja beveik 174 tūkst. eurų premiją iš Eurolygos.

Slogiai mačą pradėję šeimininkai per pirmą kėlinį tesukrapštė 9 taškus, o įpusėjus susitikimui taip pat buvo sukaupę kuklią sumą – 25.

Visgi panaikinę dviženklį deficitą kauniečiai iki pat paskutinių akimirkų kabinosi Karališkojo klubo atstovams į atlapus.

„Daug susirinko mūsų žiūrovų ir tos kovos norėjosi. Galbūt pats pirmas kėlinys netenkino, nes matėsi ir jautėsi, kad ir varžovai šiek tiek atsipalaidavę žaidė – jiems kaip ir nieko nelėmė.

Jeigu būtume nuo pradžių uždavę geresnį tempą, gal viskas būtų kitaip. Bet dėl kovingumo jokių priekaištų. Labiausiai gaila dėl pataikymo. Galėjom nuimti šiek tiek kovingumo ir pridėti pataikymo“, – po dvikovos šypsojosi Edgaras Ulanovas.

Šį kartą taklumo stokojo ir jis: kapitonas prametė visus šešis bandymus iš žaidimo (0/2 dvitaškių, 0/4 tritaškių), tačiau reabilitavosi iškišdamas 6 rezultatyvius perdavimus.


E. Ulanovas tarp eilučių prasitarė, kad jeigu paskutinės rungtynės būtų kažką lėmusios, pabaigoje greičiausiai būtų buvę žaidžiama kiek kitaip.

„Realiai pabaigoje ėjome ant perimto kamuolio – arba perimame ir patys metame dėl pergalės, arba rizikuojame ir praleidžiame metimą. Iš kampo metė tas žaidėjas, kurį, jeigu reikėtų rinktis iš visų, tai jam ir leistume. Jokių priekaštų iš trenerio čia nebuvo.

Prieš tai mes bandėme prasižengti, nes turėjome dar neišnaudotų pražangų. Aš vėliau Sergio Llullo paklausiau, ar buvo pražanga, jis atsakė, kad buvo. Bet, matyt, to kontakto, kurį norėjo parodyti Dovis, neužteko. Teisėjai turbūt nenorėjo nutraukti atakos ir S. Llullas atliko perdavimą laisvam žmogui.

O paskutinė mūsų ataka – visiška improvizacija, realiai ten tik paliesti kamuolį galėjome. Tai procentaliai net nežinau, kokie šansai ten. Tiesiog paleidau į tą pusę kamuolį, o kad kas nors tik su palietimu įmestų, stebuklo reikėjo“, – pasakojo puolėjas, likus kelioms sekundės dalims nesėkmingai mėginęs pasiųsti siuntinuką per visą aikštę kuriam nors komandos draugui.

E. Ulanovas šyptelėjo komentuodamas ir prieš tai K. Hayeso paleistą išlyginamąjį šūvį iš distancijos.

„Tas tritaškis nebuvo planuotas. Paprasčiausiai net ir varžovai, manau, jam atidavė tą metimą, jis daug šiemet jų nemetė, berods, tik vieną per visą sezoną pataikė. Bet tokiu momentu laisvą tritaškį įmetė, plius kai visi šiandien taip prastai pataikė“, – pastebėjo jis.

Vertindamas konstratsingą sezoną kapitonas dėl galutinės pozicijos rikiuotėje pernelyg nesikrimto.

„Kaip ir kiekvienais metais buvo daug rungtynių, kurios pasibaigė kelių taškų skirtumu. Kažkur buvo skaudžių pralaimėjimų, kažkur saldžių pergalių. Galų gale pasižiūri po visko: 14-20 – kaip ir vidutiniškas rezultatas, manyčiau. Nes kalbant apie pernai, tai šiek tiek viršijome savo galimybes su tokiu žaidimu ir tiek pergalių, kai begalė daug rungtynių buvo laimėtos gale. O šiemet daug pralaimėjome gale. Taip jau išėjo.

Manau, kad sezoną galima skelti į dvi dalis – pradžią, kuri buvo nuvilianti ir antrą pusę, kai likus dviem turams dar kovojome dėl patekimo į įkrintamąsias. Tai antrą pusę sezono vertinčiau geriau.

Atėjo naujas treneris, įnešė savo korekcijas, dar kažką ir pasikeitė tas mūsų žaidimas. Žinoma, reikėjo ir laiko prisitaikyti prie jo idėjų. Galima sutikti, kad įvyko pokytis“, – dėstė 32-ejų metų atletas.

E. Ulanovas dar sykį patvirtino, kad yra pasiryžęs padėti Lietuvos rinktinei artėjančią vasarą.

„Jeigu nesulūšiu per likusią sezono dalį, reikės važiuoti, jei treneris dar neapsigalvojo“, – sakė jis.

Tuo metu paklaustas apie motyvacijos likučius kovoms LKL čempionate, Edgaras tikino, kad nerimo dėl to nejaučia.

„Manau, kad nestigs nė vienam motyvacijos užbaigti sezoną gerai, bet suprantame, kad lengva nebus. Pernai irgi buvo velniškai sunkios atkrintamosios. Visiškai to paties laukiame ir šiemet. Bet motyvacijos, manau, tikrai netrūks nė vienam“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją