25-erių krepšininkas šį savaitgalį leidžia Berlyne, kur su Pirėjo „Olympiakos“ dalyvauja Eurolygos finalo ketverte. Pusfinalyje Graikijos klubas 76:87 pralaimėjo titulą ginančiai Madrido „Real“ ir dabar žais tik dėl trečios vietos prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“.

I. Brazdeikis nebuvo registruotas pusfinalio rungtynėms ir nežino, ar pasirodys aikštėje sekmadienį.

„Neturiu jokios idėjos“, – žurnalistams Berlyne pripažino jis.

Krepšininkas aikštėje nebuvo jau ilgiau nei mėnesį – paskutinį kartą į šią buvo mestas dar balandžio 23 d., kai pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse su „Barcelona“ žaidė beveik 8 minutes. Graikijos lygoje jis apskritai nėra registruotas atkrintamosioms varžyboms, o šalies pirmenybėse paskutinį kartą pasirodė dar vasario 11 d.

Šią savaitę buvo paskelbtas Lietuvos krepšinio rinktinės sąrašas, kuriame nebuvo I. Brazdeikio. Po dviejų iš eilės vasarų nacionalinėje komandoje krepšininką sustabdė pėdos trauma. Ši galėjo būti nulemta kitos – kelio traumos, kurią Iggy patyrė paskutinėse praėjusių metų pasaulio čempionato rungtynėse.

„Metų pradžioje turėjau gan rimtų traumų, mano kūną tai stipriai paveikė ir dabar esu susižeidęs pėdą. Noriu tuo pasirūpinti ir išgydyti kūną, būti pasiruošęs šimtu procentų. Jeigu žaisčiau su šia trauma, tai atsilieptų mano kūnui ir neaišku, kokias dar traumas tai sukeltų. Tai sunkus sprendimas, nes tikrai norėjau būti dalis rinktinės. Praėjusios dvi vasaros buvo puikios, tad skaudu, bet tai yra krepšininko gyvenimas.

Man patiko kiekviena sekundė, praleista žaidžiant rinktinėje. Sunku nežaisti šią vasarą, bet laukiu to ateityje“, – žadėjo I. Brazdeikis.

Be jo lietuviams liepą reikės siekti olimpinio kelialapio Puerto Rike. Šį iškovojus I. Brazdeikio vis tiek nebūtų Paryžiuje. Jis nežino, kada pavyks išsilaižyti žaizdas ir vasarą suplanavo skirti pilnam pasveikimui ir individualiam tobulėjimui.

„Nežinau, tam reikia laiko. Nėra tikslaus laiko, kada ją išsigydysiu. Planas vasarai – pasveikti ir dirbti ties savo žaidimu, tobulinti skirtingus dalykus. Pastaraisiais metais nelabai turėjau laiko gerinti savo žaidimą. Noriu geriau atakuoti krepšį, išmesti kamuolį greičiau jį pagavus. Kartu toliau dirbti ties kūnu“, – aiškino jis.

Nors Europos ir pasaulio čempionatuose I. Brazdeikis buvo vienas rezultatyviausių ir svarbiausių rinktinės žaidėjų, jis tiki, kad vietą užpildys kiti krepšininkai, o rinktinė pasieks svarbiausią tikslą ir žais Paryžiuje.

„Turime daug aukšto lygio žaidėjų, kurie gali užimti mano vietą. Sugrįžta Marius Grigonis, yra Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas. Esu užtikrintas komanda, ji turi tai, ko reikia patekti į žaidynes“, – tikino Iggy.