Intrigos, emocijų ir užkulisinių aistrų kupinoje serijoje po keturių susirėmimų yra visiška lygybė – 2:2, tad šį vakarą pergalę iškovosianti komanda išplėš ir kelialapį į Berlyną, kur gegužės 24-26 dienomis vyks turnyro pusfinaliai bei finalai.

Iš ketvirtfinalio etapą pasiekusių penkių Lietuvos krepšininkų vienas – jau eliminuotas. Pirmajam nepasisekė kapitono pareigas užimančiam Tadui Sedekerskiui, kuris su Vitorijos „Baskonia“ sausai 0:3 krito prieš dabartinius čempionus ir šio reguliariojo sezono nugalėtojus Madrido „Real“ vyrus.

Kitų keturių lietuvių – Mariaus Grigonio („Panathinaikos“), Donato Motiejūno („Monaco“), Roko Jokubaičio („Barcelona“) ir Igno Brazdeikio (Pirėjo „Olympiakos“) – viltys vis dar gyvos.

Antradienį savo likimą pasitiks M. Grigonis, kurio PAO stos į lemiamą akistatą su „Maccabi“. Marius taps arba pirmuoju mūsiškiu, kuris prasibraus į finalo ketvertą, arba antruoju, kurio kelionė baigsis ketvirtfinalyje.

Karštos serijos metu ne sykį prisikalbėjusio (pažadėjo palikti Atėnus, jei nežengs į kitą etapą, taip pat viešai tarkavo teisėjus bei pasisakė už Rusijos klubų sugrąžinimą) ir netgi sulaukusio Eurolygos sankcijų trenerio Ergino Atamano auklėtiniai du kartus atsiliko – 0-1 ir 1-2, tačiau be traumuoto puolimo lyderio likusios „Maccabi“ pajėgos nesugebėjo sutvarkyti reikalų Belgrade, kur laikinai glaudžiasi tebesitęsiant Izraelio karui su „Hamas“ teroristais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)