34 minutės, 17 taškų, 11 rezultatyvių perdavimų – tokia buvo D. Lukašovo statistika Europos čempionato rungtynėse su Gruzija.

Maža to, jis atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius. O pats nesuklydo nė karto.

Svarbiausia, kad būtent 188 cm ūgio gynėjas buvo patikimiausias komandos ramstis ketvirtame kėlinyje, kuomet ukrainiečiai iš paskutiniųjų gesino gruzinų bandymus pasivyti varžovus ir galiausiai šventė pirmą pergalę turnyre rezultatu 88:81.

Galbūt didžiausiai Tel Avive susibūrusios kompanijos žvaigždei Dennisui Schroderiui iš Vokietijos rinktinės toks benefisas nebūtų kažkas išskirtinio.

Bet NBA įžymybės bendravardis iš Ukrainos panašaus mačo aukščiausiame lygyje nebuvo sužaidęs per visą savo karjerą.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) 2015-2016 metų sezone jis tenkinosi 4,3 taško ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Po kiekvieno nesėkmingo epizodo D. Lukašovas sėsdavosi ant Vilniaus „Lietuvos ryto“ atsarginių suolo ir klausydavosi, kaip plūstasi treneris Tomas Pačėsas. O tokių momentų būdavo dažnai.

Būtent T. Pačėsas pasikvietė ukrainietį į Vilnių. Bet naudos iš to neturėjo nei viena, nei kita pusė.

Nepaisant nesėkmingo karjeros etapo Lietuvoje, apie šalies rinktinę D. Lukašovas atsiliepia itin pagarbiai.

„Lietuviai – Europos vicečempionai, viskas tuo ir pasakyta. Komandoje – aukščiausio lygio meistrai, NBA žaidėjai. Lietuva yra Lietuva, tai – pasaulinio masto vardas, pasaulinės reikšmės krepšinio mokykla“, – Krepšinis.lt kalbėjo praėjusiame sezone Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija) klubui atstovavęs žaidėjas.

Prieš Dainiaus Adomaičio auklėtinius ukrainiečiai stos antradienį. Ir jei daugiausia D. Lukašovo pastangomis nukalta pergalė prieš gruzinus neataugino smarkiai nukraujavusiai komandai sparnų, tai bent atgaivino viltis nukeliauti iki Stambulo (Turkija).

„Labai sunkios rungtynės. Trečiame kėlinyje gruzinai ėmė smarkiai spausti, mūsų gretose net buvo kilusi šiokia tokia panika. Ačiū Dievui, susikaupėme, išlaikėme šaltus nervus. O dažnai mums kitaip išeina“, – pralaimėjimus Senojo žemyno pirmenybių starte prisiminė D. Lukašovas.

Be Kirilo Fesenkos, Sergejaus Gladyro ir Pooh Jeterio į Tel Avivą atvykusi komanda neprilygo Vokietijai (63:75) ir Italijai (66:78).

„Pralaimėjome pirmas dvejas rungtynes. Dar viena nesėkmė būtų iš esmės nubraukusi galimybes patekti į kitą etapą. Bet ir viena pergalė nieko negarantuoja“, – padėtį turnyro lentelėje iš savo varpinės nužvelgė D. Lukašovas.

Po mačo su lietuviais kitą dieną ukrainiečiai baigs pasirodymą B grupėje dvikova su Izraeliu.

Galvojant logiškai, pastarosios rungtynės Jevgenijaus Murzino auklėtiniams žymiai svarbesnės, kadangi jie susitiks su tiesioginiu konkurentu dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Bet D. Lukašovas nežada taupytis žaisdamas su lietuviais.

„Šiuo metu galvojame ne apie Izraelį, o apie Lietuvą. Ir bandysime nugalėti – ko gi daugiau jei ne to mes čia atvykome“, – patikino įžaidėjas.

Primename, kad Lietuvos ir Ukrainos dvikova antradienį prasidės 15.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)