„Leidome jiems žaisti taip, kaip jie mėgsta, bet vis tiek galėjome laimėti. Kontroliavome pirmą rungtynių pusę, bet trečiame kėlinyje leidome išlyginti žaidimą. Toliau rungtynės buvo apylygės, o pabaigoje laimėjo gruzinai. Nepadarėme savo darbo“, – komentavo Martynas Gecevičius.

Užtat kaip jautis dirbo Tornikė Šengelija, savo įvairiapusiškumu nustelbęs žaidėjus, apie kuriuos prieš mačą kalbėta daugiausiai. Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) klubo puolėjas suvertė net 29 taškus.

„Treneris bandė visaip, keitė žaidėjus, kurie jį dengė. Bet buvo jo diena, jis pataikė sunkių metimų, išprovokavo daug pražangų. Tiesiog Tornikė – geras žaidėjas“, – komentavo praėjusį sezoną Ispanijoje gruzino pasirodymus ne kartą matęs M. Gecevičius.

Aikštėje buvo ir Zaza Pačulija, ir Donatas Motiejūnas – žaidėjai, kurių pasirodymu dėl skirtingų priežasčių abejota iki pat rungtynių pradžios. Pirmasis sunkiai pradėjo dvikovą, pralaimėdamas vieną dvikovą Jonui Valančiūnui po kitos, bet veikiai įsibėgėjo ir vėliau jau virto rimtu galvos skausmu lietuvių priekinei linijai.

Tuo metu D. Motiejūnas per 13 min. jokių kalnų nenuvertė.

„Aišku, jam buvo sunku po visų kelionių, bet nemanau, kad dabar verta kreipti į tai dėmesį“, – į svetimą kailį nenorėjo lįsti M. Gecevičius, pats po septynerių metų pertraukos atstovavęs rinktinei oficialiose rungtynėse ir pelnęs 7 taškus.

Savo ruožtu, Jonas Mačiulis, šįkart taip pat niekuo neišsiskyręs, galėjo vėl tapti gruzinų siaubu kaip pasaulio čempionato aštuntfinalyje prieš dvejus metus, kai pelnė 34 taškus. Bet lietuvius išgelbėti galėjęs paskutinis jo metimas skriejo pro šalį.

„Jonas metė apylaisvis. Manau, kad sprendimas buvo normalus“, – sakė M. Gecevičius.

Krepšinis.lt paklaustas, ar nesėkmė pačioje pradžioje smarkiai vožia žaidėjams per pakaušį, gynėjas bandė drąsinti komandos draugus.

„Pasitikėjimo tai neprideda. Bet tai tik pradžia. Manau, kad šioje grupėje tikrai nebus komandos, laimėsiančios visus penkis kartus. Visas darbas laukia priešakyje, žiūrėsime, kaip sugebėsime jį atlikti“, – kalbėjo snaiperis.

Penktadienį lietuviai turės poilsio dieną, o šeštadienį galynėsis su Izraeliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)