9 tūkst. žiūrovų „Menora Mivtachim“ arenoje jautėsi nekaip stebėdami, kaip italai po didžiosios pertraukos daužo jų tautiečius, nesugebėjusius Senojo žemyno pirmenybių starte įmesti nė pusšimčio taškų.

Smūgiai tęsėsi ir spaudos konferencijoje po dvikovos. Tad E. Messina nusprendė užstoti „skalpuojamus“ varžovus.

Rusijos sporto dienraščio „Sport express“ žurnalistas, gyvenantis Tel Avive, paklausė Italijos rinktinės vairininko, ar šis galėjęs numanyti, jog Izraelio komanda žais taip absurdiškai.

Pastarasis žodis labai nepatiko krepšinio profesoriumi pravardžiuojamam 57-erių italui.

„Daugybę kartų mano komandos pralaimėjo. Daugybę kartų aš buvau vadinamas idiotu. Savo dalį nusivylimų ir pažeminimo esu nurijęs. Neketinu žeminti kitų. Todėl jei tikitės, kad dabar kaip nors sumenkinsiu Izraelio komandą, turiu jus nuvilti. Izraelis kovėsi ir pralaimėjo, tai viskas“, – dėstė E. Messina.

Treneris čia pat pareiškė esantis įsitikinęs, jog šeimininkai netrukus atsities.

„Prieš rungtynes aš visiškai nuoširdžiai vadinau Izraelį mačo favoritu. Todėl, kad ne kartą mačiau, kaip ši komanda meta po 90 ar daugiau taškų per rungtynes. Taip, šis vakaras jiems buvo blogas. Bet tai nereiškia, kad komanda bloga. Kitą dieną jie pailsės, persigrupuos ir laimės ateinančias rungtynes. Aš tikrai tuo tikiu“, – tęsė E. Messina.

Įdomiausia tai, kad kitą mačą žydai šeštadienį žais būtent su Lietuvos rinktine, kuri turnyrą pradėjo pralaimėjimu gruzinams 77:79.

Nors ir sulaukę krepšinio autoriteto paramos, patys Izraelio krepšininkai iš karto po dvikovos bylojo kiek kitaip.

Žydai labiau liūdėjo dėl triuškinančios nesėkmės nei veržėsi atgal į aikštę ir grūmojo lietuviams.

„Ne pats geriausias laikas sutikti Lietuvos komandą. Su ja žaisti bus dar sunkiau nei su italais. Bet, žinoma, stengsimės. Svarbiausia, privalėsime gintis kur kas agresyviau“, – Krepšinis.lt sakė gynėjas Yogevas Ohayonas.

„Bus mūšis, bet dabar negaliu pasakyti nieko daugiau“, – trumpai tarstelėjo Izraelio rinktinės kapitonas Omri Casspi.

Kaip ten bebūtų, atgaivinti komandos kovinę dvasią treneriui Erezui Edelshteinui tikrai reikės. Tą patį tikriausiai turės daryti ir Dainius Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)