Spaudos konferencijoje rinktinės kapitonas išbuvo vos pusantros minutės, per kurią spėjo keliais sakiniais pakomentuoti nenuspėjamais įvykių posūkiais kvapą gniaužusias rungtynes, pasibaigusias Vokietijos pergale 109:107.

Vos žodį perėmus komandos vairininkui Kaziui Maksvyčiui, J. Valančiūnas pašoko nuo kėdės ir pasitraukė į šoną.

Antrą dieną iš eilės ilgiau nei pusvalandį ant parketo praleidusiam vidurio puolėjui sutraukė kojos raumenį.

Iš skausmo 30-metis uteniškis kelis kartus garsiai riktelėjo, sunkiai dejavo, o vargais negalais palikdamas spaudos konferencijų salę laikėsi susiėmęs ir už šono.

Sekmadienį būtent jis buvo atsakingas dėl to, jog pergalės vokiečiai nenuskynė dar per pagrindinį mačo laiką.

Svarbius dvitaškius ketvirto kėlinio pabaigoje pataikęs Naujojo Orleano „Pelicans“ (NBA) klubo atstovas iš viso per 35 min. surinko 34 taškus, pagerindamas karjeros rezultatyvumo rekordą rinktinėje.

J. Valančiūnas realizavo 10 iš 14 dvitaškių ir 14 iš 17 baudų metimų, taip pat atkovojo 14 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus ir viso užsitarnavo 45 efektyvumo balus.

Šiame Europos čempionate tai – įspūdingiausias solo pasirodymas tiek rezultatyvumo, tiek naudingumo prasmėmis.

Prieš spaudos konferenciją duodamas interviu Lietuvos žurnalistams, JV dar laikėsi ant kojų.

„Nežinau, ko neužteko, kelių taškų. Kažko nepadarėme, kažkur neapsigynėme, kažkur neįmetėme. Atrodo, visi kovėmės, bet pritrūko“, – susikrimtęs buvo aukštaūgis, numojęs ranka į savo paties galingą žaidimą.

K. Maksvytis vėliau atskleidė, jog J. Valančiūnas buvo pervargęs ir pratęsimo metu pats prašėsi pasodinamas ant atsarginių suolo – kadangi Domantas Sabonis tuo metu jau buvo išnaudojęs asmeninių pražangų limitą, leisti į aikštę teko iki tol beveik nerungtyniavusį Martyną Echodą.

„Jonui tiesiog sėdint sutraukė raumenį. Tikiuosi, kad jis atsigaus, kitu atveju žaisime su tuo, ką turime“, – jau po spaudos konferencijos nuogąstavo K. Maksvytis.


Prieš tai jis visos Europos akivaizdoje išsakė, ką galvoja apie teisėjų pradangintą baudos metimą, dėl kurio Lietuvos delegacija pateikė protestą Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA).

„Mes nesame patenkinti tuo, jog tie patys teisėjai dirba kiekvienose mūsų rungtynėse. Techniniame susirinkime FIBA atstovai dar klausia mūsų, ar turime kokių nors pastabų. Reikalas tas, kad mums kaskart teisėjauja tie patys arbitrai, kurie tiesiog yra kur kas žemesnio lygio nei krepšininkai.

Kad ir šiandien – arena sausakimša, o kai kurie teisėjų veiksmai – nesuprantami. Turėjome žaisti du pratęsimus, per juos keli mūsų žaidėjai susižeidė... Mes tuo tikrai nesame patenkinti ir dėl to protestuojame“, – greitakalbe bėrė K. Maksvytis.

Tiesa, po pirminės apžiūros grįžus į komandos viešbutį, nei J. Valančiūnui, nei smūgį į veidą praleidusiam M. Echodui rimtesnių sveikatos problemų nebuvo nustatyta.


Dramatiška sekmadienio mūšio atomazga galutinai pastūmė Lietuvos (0/3) ir Vokietijos (3/0) komandas skirtingomis kryptimis: pasivyti pastarąją B grupės turnyro lentelėje nebėra įmanoma.

Iki tol lietuviai vokiečius buvo nugalėję visose septyneriose didžiųjų krepšinio turnyrų tarpusavio rungtynėse.

Be to, Lietuva dar niekad nebuvo pradėjusi Europos čempionato trimis nesėkmėmis.

Primename, kad prieš tai K. Maksvyčio kariauna nusileido Slovėnijai (85:92) ir Prancūzijai (73:77).

Vėlesnėse sekmadienio B grupės rungtynėse slovėnai (2/1) gavo netikėtą bosnių (2/1) antausį rezultatu 93:97, o prancūzai (2/1) gerokai pavargo, kol palaužė vengrus (0/3) 78:74.

Pirmadienį Kelne laukia poilsio diena, o antradienį lietuviai į kovą grįš maču su Vengrija, kuris prasidės 18.15 val. Lietuvos laiku.

Į atkrintamąsias varžybas pateks keturios stipriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)