Apie tai 73-ejų specialistas pranešė Serbijos krepšinio federacijos išplatintame interviu.

„Sporte būtina patirtis, žinios, kokybė, tęstinumas. Sutikau imtis šio darbo norėdamas pakelti mūsų krepšinio reputaciją Europoje ir pasaulyje. Tai – ne pirmas kartas, kai esu kritikuojamas ir įžeidinėjamas – taip buvo 2001, 2002 metais. Nieko naujo. Noriu pasakyti aiškiai: mano darbo principų tai nepakeis. Išklausau visas nuomones, bet esu ištikimas žmonėms, kurių vienintelis tikslas yra krepšinis“, – dėstė S. Pešičius.

Prastą galutinį rezultatą Europos pirmenybėse vienais ryškiausių favoritų laikytos ekipos vairininkas teisino traumomis.

„Mums trūko Nemanja Bjelicos, Aleksa Avramovičiaus, Bogdano Bogdanovičiaus. Nikola Milutinovas ir Vanja Marinkovičius kelias rungtynes praleido dėl ligos, o Nemanja Nedovičiui čempionatas baigėsi anksčiau laiko dėl traumos.

Reikia pasakyti, kad tai buvo vienas stipriausių turnyrų istorijoje. Matome, kad komandų pajėgumas panašėja, favoritams vis sunkiau laimėti. Varžybų sistema – negailestinga, mums pakako 10 minučių prastesnio krepšinio, kad važiuotume namo. Ne tokios vietos tikėjomės, be abejo, mums patiems tai – didelis nusivylimas, dėl kurio vis dar liūdna“, – komentavo S. Pešičius.


Primename, kad dukart iš eilės naudingiausiu NBA krepšininku tapusio Nikola Jokičiaus vedama komanda aštuntfinalyje 86:94 krito Italijai po kojomis.

Galutinėje pirmenybių rikiuotėje serbai užėmė devintą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją