Antradienis Europos čempionato B grupėje Lietuvos rinktinei – išskirtinai svarbus. Ir po trijų pralaimėjimų paeiliui lietuviai nebėra piklausomi nuo savo pačių žaidimo. Jei 15.30 val. Prasidėsiančiose rungtynėse Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai patiestų prancūzus, didelės prasmės 18.15 val. Vyksiantis lietuvių susitikimas su vengrais nebeturėtų. Lietuvos rinktinė būtų eliminuota iš kovos dėl kelialapio į aštuntfinalį.

Skirtingai nei bosniai, prancūzai jau yra užsitikrinę vietą čempionato atkrintamosiose. Ar šis faktorius netaps lemiamu ir ar prancūzai ras motyvacijos pilna jėga kovoti su bosniais, kuriems pergalė nutiestų kelią į Berlyną?

„Labai norisi, kad jie jos turėtų. Labai tikiuosi, kad jie jos turės. Sirgsime už prancūzus“, – po rinktinės treniruotės vylėsi J. Valančiūnas. – Rytoj laukia didelė diena. Tiek mums, tie visai grupei – žiūrėsime, kaip viskas susiklostys.“

Kaip sekmadienio vakarą reagavote į faktą, kad bosniai nugalėjo Slovėniją ir Lietuvos rinktinę automatiškai pastatė į labai nepatogią padėtį?“, – Delfi paklausė J. Valančiūno.

– Labai neparankus rezultatas. Dabar vėl priklausome nuo kitų, bet yra kaip yra – nebegalime dairytis atgal. Turime žiūrėti į priekį, daryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Vis tiek ir tie patys vengrai gana stiprus varžovas, negali nuvertinti. Žiūrėsime, kaip seksis bosniams su prancūzams, o po to patys kibsime į darbą.

– Areną po ilgų rungtynių su vokiečiais palikote šlubuodamas – ar sėkmingai pavyko pasiekti viešbutį?

– Pasiekiau, pasiekiau šiaip ne taip – viešbutyje nakvojau, ne rūbinėje (juokiasi). Vis tiek ir vakaras, ir šios dienos rytas buvo laisvesni – su medikų pagalba viskas yra sutvarkyta. Esu pasiruošęs, nors sutraukę buvo ne tik koją, o visą kūną. Neskaičiavau, kiek to laiko praleidau su medikais. Žinot, viešbutyje būni – vyksta procedūros, tempimai, masažai. Viskas gerai.

– Tikrai gali nutikti ir taip, kad bosniai iškovos pergalę ir galimybių patekti į aštuntfinalį nebeteksite. Kokios nuotaikos komanda tada žengtų į aikštę žaisti su vengrais?

– Pradžioje žiūrėsime, kaip viskas klostysis bosnių ir prancūzų rungtynėse. Bet mes patys vis tiek turime pabaigti darbą iki pabaigos – kad ir kas atsitiktų, jeigu sveikata leidžia, turime viską užbaigti garbingai. Toks yra mano principas.

– Per rungtynes su vokiečiais teisėjai padarė klaidą neskirdami mesti baudos po techninės pražangos, daug incidentų vakar buvo ir per Sakartvelo ir Turkijos rungtynes. Ar nestebina, kad čempionato metu vyksta tokie dalykai?

– Stebina, nes susirenka aukšto lygio komandos, o tokios teisėjų klaidos gali labai brangiai kainuoti. Net ir pergalę. Kaip matėme vakar, vienas metimas galėjo nulemti labai daug. Apmaudu, bet neatsuksime laiko, rungtynių nebeperžaisime. Nenurašome visko teisėjų klaidoms, mes patys turime būti geresni. Atsitinka taip, kad visi žmonės klysta.

– Rungtynių metu, kai pats stojote mesti dviejų baudų dėl paprastos pražangos, dėl tos vėliau neskirtos techninės nesureagavo niekas iš mūsų komandos – nei atsarginių suolas, nei trenerių štabas, nei žaidėjai aikštėje. Kaip tai atsitiko?

– Nuoširdžiai kalbant, aš net nepastebėjau, kad jie skyrė tą techninę. Po to kai prieš mane prasižengė, aš šiek tiek paėjau į šalį ir visiškai nemačiau, kas ten vyko. Net nepastebėjau, ar ten jų treneris ar kas kitas buvo nubaustas. O kiti... turbūt praleido. Man atrodo, kad mūsų treneris kažką šaukė, o teisėjai pažadėjo peržiūrėti... Toks keistas rungtynių momentas, kai niekas nesuprato, kad nemetėme. Nelabai tikisi, kad galime tokį dalyką praleisti.

Primename, kad Lietuvos rinktinei dar liko sužaisti dvejas rungtynes. Čempionato B grupės kovas lietuviai baigs trečiadienį susitikimu su Bosnija ir Hercegovina. Į aštuntfinalį Kazio Maksvyčio treniruojama komanda patektų tik laimėjusi abu susitikimus, tačiau prieš tai dar reikia sulaukti prancūzų pergalės rungtynėse su jau minėtaisiais bosniais.

Trys iš keturių kelialapių į aštuntfinalį B grupėje jau yra rezervuoti: juos užsitikrino prancūzai, slovėnai ir vokiečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją