Slovėnai ketvirtadienį suspurdėjo rungtynių viduryje, kai beveik panaikino 15 taškų deficitą, bet Kazio Maksvyčio auklėtiniai atitrūko dar sykį – po savojo ketvirtfinalio mažiau laiko pailsėti turėję oponentai reaguoti nebepajėgė.

O jų gynyboje viena skylė taikėsi praryti kitą – gerokai sėkmingiau po pertraukos tai Margiris Normantas, tai Tadas Sedekerskis su komandos draugų pagalba užgniaužė L. Dončičių.

Tiesa, pastarasis sugebėjo surinkti 29 taškus, bet pataikė tik kas trečią metimą ir nesiautėjo kitose statistikos kategorijose.

„Kontroliavome visas rungtynes, puolime vėl atrodėme labai gerai kaip ir viso čempionato metu, išskyrus ketvirtfinalį. Luka, aišku, sumetė taškų, bet šiandien pristabdėme jį neblogai. Luka žaidė vienas, aišku, kažkiek sukūrė ir komandos draugams, bet manau, kad gerai tvarkėmės“, – komentavo R. Jokubaitis.

Ar lietuviai bėgant metams mokosi, kaip žaisti prieš L. Dončičių, ar pastarasis šįkart buvo nuvargęs ir stokojo kai kurių traumuotų savo pagalbininkų?

„Gali būti ir poilsio faktorius. Ir tikrai negalvojau, kad tokiose rungtynėse jis žais 37 min. Mes dar spėliojome, kad gal jo išvis nebus. Bet mums tik geriau, kad jis pavargęs, mes žiūrime savo daržą. Manau, viską padarėme gerai“, – atsiliepė R. Jokubaitis.

Plačiai šypsotis jį paskatino žurnalistų pagarsintas faktas, jog abu komandos įžaidėjai – R. Jokubaitis ir Vaidas Kariniauskas – per visą susitikimą nesuklydo nė karto.

„Treneriai visada tai akcentuoja, ir kai tų klaidų išvengiame, rezultatai būna labai geri, kaip šiandien. Smagu ir už Vaidą, vienas kitam galėsime paspausti ranką. Ar Vaidui tiktų firminė slovėniška kepuraitė su Alpių kalnais? Tiktų, gal ir reikės paimti jam vieną“, – juokėsi R. Jokubaitis.


Iškart po mačo vienos tokių lietuvis galėjo paprašyti Mike‘o Tobey – praėjusiame sezone „Barcelona“ (Ispanija) klubui kartu atstovavę žaidėjai ilgokai šnekučiavosi tarpusavyje.

„Mike‘as – labai fainas bičas, gerai sutariame. Nepavydžiu jam, nes Jonas Valančiūnas šiandien tikrai dominavo. Ir pačiam Jonui sakiau, kad sužaidė labai solidžiai“, – 24 taškus pelniusį ir perpus tiek atšokusių kamuolių sugriebusį Lietuvos rinktinės kapitoną gyrė komandos draugas.

Šeštadienį lietuviai dėl penktos vietos kovos su Latvija, o slovėnai dėl septintos pozicijos konkuruos su Italija. Šių komandų tarpusavio akistatą latviai ketvirtadienį laimėjo 87:82.

Paklaustas, ką mano apie paskutinį oponentą pasaulio čempionate, kurį pasirengimo ciklo pabaigoje Taivane triuškino nepadoriu skirtumu, R. Jokubaitis jį lygino su pabudintu žvėrimi.


„Dabar tai atrodo visai kitas žvėris. Atrodo, kad juos prižadinome, dabar latviai žaidžia labai gerai. Laukiu šių rungtynių, nes varžovų gretose – daug pažįstamų veidų. Bet rungtynių metu draugystes reikės pamiršti ir iškovoti penktą vietą. Vis tiek tai būtų neblogas pasiekimas“, – teigė 8 taškais ir tiek pat rezultatyvių perdavimų ketvirtadienį pasižymėjęs krepšininkas.

Primename, kad ketvirtfinaliuose Lietuva antradienį 68:87 neatsilaikė prieš Serbiją, tuo metu slovėnus diena vėliau 100:89 pranoko Kanada.

Per visą istoriją Lietuva ir Slovėnija oficialiose varžybose galynėjosi 13 kartų, iš jų aštuoni baigėsi palankiu lietuviams rezultatu. Tačiau slovėnai buvo laimėję abi pastarąsias akistatas – 2021 metų Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyre ir praėjusių metų Europos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją