K. Giedraitis LKL starte tik simboliškai prisidėjo Vilniaus „Ryto“ pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. 21-erių gynėjas aikštėje praleido vos minutę ir per ją niekuo nepasižymėjo, vis dėlto vieną slenkstį jis jau peržengė.

Pirmąjį LKL krikštą vilnietis patyrė praėjusiame sezone, kuomet sulaukė netikėtos progos Panevėžio „Lietkabelio“ gretose ir ja sėkmingai pasinaudojo. Bet debiutas „Ryto“ gretose pačiam žaidėjui – svarbesnis įvykis.

„Puikus jausmas debiutuoti savo miesto komandoje. Augdamas lankydavausi jos rungtynėse – tiek tuomet, kai dar tėtis žaidė, tiek jam baigus karjerą. O dabar pats išbėgau į aikštę su „Ryto“ apranga. Be to, ir fanai tikrai leido suprasti, jog palaiko mane, kad nemažai tikisi iš manęs. Tikiuosi, ateityje džiuginsiu juos puikiais rezultatais.

Suprantu, kad tai ilgas kelias, turiu tobulėti žingsnis po žingsnio, gerinti savo žaidimą. Darysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad įgyčiau trenerio pasitikėjimą ir išsikovočiau savo minutes aikštėje. Mano tikslas yra žaisti, sudaryti konkurenciją užsieniečiams bei kitiems mano pozicijos žaidėjams. Noriu, kad visi žinotų, jog aš niekam nenusileisiu“, – oficialiai klubo svetainei internete sakė K. Giedraitis.

Karolis Giedraitis

Tuo metu už kelių tūkstančių kilometrų Madride debiutui ruošiasi ir jo brolis Dovydas. Dvejais metais jaunesnis krepšininkas, taip pat žaidžiantis gynėjo pozicijoje, neseniai pasirašė naują ilgalaikę sutartį su Ispanijos sostinės „Estudiantes“ klubu, kuriam įsipareigojo iki 2023 metų.

Maža to, naujasis ekipos treneris – serbas Aleksandras Džikičius – lietuvį įtraukė ir į komandos sudėtį 2019-2020 m. Ispanijos ACB lygos sezonui.

ACB lygoje D. Giedraitis jau spėjo debiutuoti praėjusį sezoną, tačiau jo pasirodymas ant parketo buvo tik simbolinis – vienose iš rungtynių jis žaidė 3 min. Artėjančiame čempionate jo vaidmuo „Estudiantes“ gretose turėtų būti kur kas svarbesnis.

„Tikiuosi, kad aikštėje per rungtynes gausiu 10-15 minučių, galbūt kiek mažiau, tačiau prižadu atiduoti visas jėgas ir padėti komandai. Pagrindiniams žaidėjams reikia poilsio, jie tikrai negalės žaisti po 40 minučių per rungtynes, todėl aš tikrai turėsiu savo galimybių“, – kalbėdamas su poblafm.com buvo įsitikinęs D. Giedraitis.

Krepšininkas vasarą svarstė galimybę išvykti į JAV, tačiau, pasitaręs su šeima, nusprendė likti Ispanijoje. Netrukus ranką jam ištiesė ir su jaunais krepšininkais dirbti mėgstantis A. Džikičius.

„Dar prieš tris savaites gerai nežinojau, kurioje lygioje žaisiu, tačiau pasikalbėjau su treneriu ir jis pasakė: padirbėkime per ikisezonines rungtynes ir matysime, kokia situacija. Pažadėjo, kad jeigu žaisiu gerai, mane pasiliks. Taip ir atsitiko“, – pažymėjo krepšininkas. – Treneris sakė, kad manimi yra labai patenkintas, kad nori mane matyti komandos sudėtyje. Jis nori padėti man augti, nori dirbti asmeniškai ir rasti minučių aikštėje, kad padėtų man tobulėti.“

Anot D. Giedraičio, vasarą dirbdamas asmeniškai ir Lietuvos jaunimo rinktinės treniruočių stovyklose jis pagerino savo metimą, gerėja ir gynyba.

„Norėčiau aikštėje gintis prieš Jaycee Carrollą, seku jo žaidimą. Taip pat įdomu būtų žaisti prieš Alexą Abrinesą ar K.C. Riversą – tai puikūs žaidėjai, iš kurių galima daug išmokti“, – tvirtino jaunesnysis A. Giedraičio sūnus.

Šią vasarą su Lietuvos U-19 rinktine D. Giedraitis dalyvavo pasaulio čempionate. Jame lietuviai užėmė 4-ąją vietą. Po 9,4 taško rinkęs D. Giedraitis buvo šios ekipos kapitonas.

Madrido komandoje kitą sezoną žais dar du Lietuvos krepšinio gerbėjams neblogai pažįstami žaidėjai – Vilniaus „Rytui“ trumpai atstovavęs kamerūnietis Kenny Kadji, taip pat „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius vilkėjęs kolumbietis Joanas Palaciosas.

Ekipoje bus ir Kanados rinktinės marškinėlius pasaulio čempionate vilkėjęs Philipas Scrubbas, grupė talentingų Ispanijos krepšininkų.

„Mūsų idėja – nebūti egoistais nei aikštelėje, nei už jos ribų. Visada visiems kartoju, kad viską, ką duodi kitiems, vėliau atgausi pats“, – tvirtino A. Džikičius, 2011-2012 m. sezone pats stovėjęs prie „Ryto“ vairo.

Praėjusį sezoną „Estudiantes“ Ispanijos čempionate užėmė tik 16-ąją vietą ir vargais negalais išsaugojo teisę žaisti elitiniame šalies divizione. Trenerį Josepą Maria Berrocalį vasarą poste pakeitė A. Džikičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)