Dar anksčiau Aurimas buvo kalbėjęs, kad kelionėje yra planas kartu su gidu kopti į Kuko kalną. Visgi kone paskutinę dieną šis pranešė, jog tokios galimybės nebus.

„Liūdna žinia – parašė mano gidas, alpinistas dėl Kuko kalno. Iškrito lietaus 3 km aukštyje, kaip supratau, daug kas atitirpo, todėl kopimas į kalną atkrenta. Labai apmaudu. Žiūrint iš kitos pusės, keliauju ne sezono metu, tai buvo toks paskutinis šansas.

Bet kokiu atveju ten aplink daug takų, ledynų – yra ką pamatyti. Kas jau kas, tačiau motina gamta mane išmokė, kad aukščiau bambos nešoksi“, – vaizdo įraše sakė A. Valujavičius.

Aurimas Valujavičius

Anot Aurimo, kelios dienos prie Kuko kalno bus itin permainingos – jei vieną iš jų džiugins saulė, jau po poros dienų turėtų iškristi sniegas, temperatūra nukristi žemiau nulio.

„Panašu, kad po kelių dienų gali iškristi 12 cm sniego, o bus -12 laipsnių“, – pasakojo keliautojas.

Saulėtą dieną Aurimas leidosi į žygį, kuris atvėrė nuostabių vaizdų.

„Ką jau esu pasimokęs kalnuose – negalima skubėti. Skubėjimas atveda prie klaidų, o klaidos – prie mirties. Kalnuose tai gali labai greitai įvykti, – teigė A. Valujavičius. – Turbūt pasirinkau nepopuliarų maršrutą, nes ėjau vienas, sutikau tik porą žmonių. Varginantis kelias. Pirmyn užtrukau 5 valandas, bet visai neblogai, gražūs vaizdai.

Manau, dar turėsiu žygių, per kuriuos galėsiu prieiti prie pat ledyno. Iš viso trukau 9 valandas, kojos jau nebeklauso.“

Kadangi artėjo sniegas, Aurimas nutarė kitą naktį praleisti ne palapinėje, o nedideliame namuke įrengtoje virtuvėje.

„Turi pradėti lyti, o tuomet sulauksime šlapdribos, temperatūra kris į minusą. Sniegas sustings ant palapinių, todėl visi čia buvę keliautojai ėmė pakuotis daiktus. Jei sustingtų taip sniegas, jį tuomet reikėtų laužyti, gali sudraskyti palapinę, lūžti lankai. Prasideda reikalai“, – aiškino A. Valujavičius.

Vaizdo įraše Aurimas taip pat atsakė į kelis sekėjų klausimus. Viename iš jų buvo paklausta, kaip keliauti jam sudėtingiausia.

„Vienareikšmiškai baidare keliauti lengviausia, o sunkiausia – alpinizmas ir dviratis. Dviračiu sunkiau keliauti nei irkluoti per Atlantą. Pūškavimas į kalniukus per visą kelionę sudėtingiau nei tam tikri momentai Atlante. Bet čia kalbame tik apie fizinį sunkumą. Psichologiškai – taip, Atlantas buvo išskirtinė kelionė“, – neslėpė A. Valujavičius.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.