Mindamas per abi Naujosios Zelandijos salas, Aurimas kasdien dalinasi vaizdo įrašais, kuriuose galima išvysti kelionės akimirkas. Vienas naujausių A. Valujavičiaus pamatytų lankytinų objektų – Larnach pilis.

„Iš išorės gerai atrodo. Važiuodamas perskaičiau, kad čia nėra tikra pilis – tai gal kažkiek nuliūdino. Visgi vėliau pamačiau, jog joje vaidenasi, tai vėl nuotaika pakilo, – juokėsi keliautojas. – Iš tiesų, tai yra vieno turtingo verslininko, politiko pilis, pastatyta 1871 metais. Reikėjo net 43 asmenų, kad aptarnautų visą pilį. Buvo dideli namai.

Skaičiau, jog čia kaip ir vienintelė pilis Naujojoje Zelandijoje. Aišku, neturėjo kokio kalėjimo ar kankinimų aparatų, kaip visur kitur būdavo. Bet pagal savo struktūrą vis tiek pilis.“

Aurimo Valujavičiaus kelionė Naujojoje Zelandijoje

Aurimas stebėjosi, kad medžiagos piliai statyti buvo gabentos iš Velso, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Australijos ir kt.

„Kai paskaitai, iš ko pastatyta pilis, tai kosmosas. Viską tempė čia, kad ją pastatytų, – kalbėjo A. Valujavičius. – Piliai pastatyti reikėjo 300 žmonių, statė kelerius metus. Pakankamai greitai šiaip, tačiau ir daug darbo jėgos buvo.

Kiek domėjausi, pilyje ir aplink buvo ne vienas serialas nufilmuotas, gana populiari vieta.“

Nors Aurimas buvo girdėjęs kalbų, kad pilyje vaidenasi, pats nieko panašaus nepatyrė.

„Kur tie vaiduokliai? Buvo čia net vaiduoklių medžiotojai kažkada atvykę, tikrino, ar tikrai vyksta paranormalių reiškinių, ar tai tik mitas. Taip ir nesupratau, kas paaiškėjo, – šypsojosi A. Valujavičius. – Apskritai, viskas gerai čia, taip autentiška. Vaizdas nuo viršaus atsiveria labai geras.“

Toliau į kelią leidęsis Aurimas pasakojo, kad vis dažniau užklumpa vėsesnis oras, vėjas, lietus. Kaip pats sako, jaučiasi, jog ruduo.

„Toliau judu į pietus. Per mėnesį turbūt neištrūksiu iš pietinės salos, reikės daugiau laiko. Turbūt lauks vieni gražesnių vaizdų“, – kalbėjo keliautojas.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.