Ledo skulptūrų ir šviesų festivalis „Pasaka“ Vilkaviškio rajone

Paežerio dvare vyksiančio ledo skulptūrų ir šviesų festivalio „Pasaka“ organizatoriai žada įspūdingą reginį. Renginys išskirtinėje klasicistinio dvaro aplinkoje taps puikia proga geriausiems ledo meistrams magiškos šviesos apsuptyje pademonstruoti savo talentus ir sukurti įspūdingas skulptūras.

Pasak organizatorių Pauliaus Orlovo ir Manto Linkevičiaus, senoviniame Paežerio dvare dėl gražiausios ledo skulptūros titulo tris dienas varžysis daugiau kaip 26 skulptoriai iš artimojo ir tolimojo pasaulio – Lietuvos, Vokietijos, Mongolijos bei Indonezijos.

Idėjos sumanytojo ir „Ledo meistrų“ įkūrėjo P. Orlovo teigimu, festivalio metu planuojama panaudoti net 40 tonų ledo. „Tokį skaidrų ledą visus metus gamina patys meistrai“, – pasakoja jis. Visą šį ledo kiekį festivalio metu planuojama transformuoti į 39 skulptūras.

Iš ledo nulipdytų skulptūrų įspūdį vakarėjant tik dar labiau sustiprins specialieji šviesos efektai. „Visiems šviestuvams atgabenti prireiks penkių sunkvežimių“, – intriguoja renginio organizatoriai UAB „Ledo meistrai“.



Šiuos magiškus sprendimus į festivalį su „AB Light“ komanda atveš Arvydas Buinauskas – vienas garsiausių šviesos dizainerių Lietuvoje. Ne tik jie, bet ir „Ugnies valdovai“, muzikantai bei aktoriai, pasirodysiantys festivalyje „Pasaka“, įžiebs dar daugiau žiemiškos atmosferos.



Visi atvykę pasigrožėti ledine švente turės galimybę mokytis iš ledo meistrų bei nulipdyti skulptūrą, taip pat prisiminti kitas ledinės žiemos jausmą sugrąžinančias pramogas: sniego gniūžčių karą, sniego senio lipdymą, pasivažinėjimą rogutėmis.


Vieta: Paežerių dvaro rūmai

Bilieto kaina: 3.00 - 12.00 Eur

Ledo skulptūrų ir šviesų festivalio „Ledo karalystė“ Pakruojyje

Dar vienas ledo skulptūrų festivalis vyks Pakruojo dvare, kuris vasario 2–4 dienomis virs tikra ledo karalyste. Šis festivalis tapo tarptautiniu ir sukvietė daugiausia ledo meistrų iš užsienio: Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Bulgarijos, Prancūzijos, Suomijos ir kitur. Planuojama sukurti 30 originalių ledo skulptūrų.

Šventė, skirta Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui, stebins lankytojus ne tik originaliais kūriniais iš ledo. 

Pats Pakruojo dvaras virs tikra ledo karalyste su ugnies, šviesų, lazerių, fejerverkų šou, kuriuos sukurs pirotechnikos ir vizualinių efektų profesionalai: UAB „Blikas“, „Viduramžių pasiuntiniai“, „ABLight“ ir kiti.

Ledo karalystės svečius kvies papramogauti įvairiose erdvėse: didžiųjų ledo skulptūrų aikštėje (ledo skulptūros, cirko artistai, ugnies pasirodymai ir kt.), baltųjų zuikių svirne (gražiausių ausyčių gamybos konkursas, gniūžčių gamyba, dailė ant veido ir kt.), ledo meistrų dirbtuvėlės (ledo meistrų pamokėlės, amato paslapčių atskleidimas ir drauge ledo drožimas).


Pačių drąsiausių lauks ledo karalienės bausmių rūsys, o karalystės širdyje – centriniuose rūmuose – kas 30 minučių vyks ekskursijos su išmintingąja karalaite.



Maisto turguje dvaro gaspadoriai ir gaspadinės gamins sočiausius patiekalus išalkusiesiems – nuo ledinio kisieliaus varveklių iki ugninės avies uodegos. Ūkio krautuvėlėje galėsite paragauti gardžiausių dvaro ūkio delikatesų, o ledinėje požemio kavinė – įmantrių gėrimų. 




Vieta: Pakruojo dvaras

Bilieto kaina:
3.00 -6.00 Eur

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)