Vis tik Šiaurės Europos regione Pakruojo dvaro didžiųjų Azijos žibintų festivalis „Drakonai, mitai ir legendos“ bus vienintelė vieta pamatyti tai, kas traukė žmones tūkstančius metų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Kaip pasakoja „Haitian culture“ projektų vadovas Baltijos šalyse Lin Chuan, tokios šviesos žibintų šventės pasaulyje žinomos jau seniai.

„Pasak legendos, Kinijos imperatorius, supykęs, jog miesto žmonės nužudė jo mylimą gervę, nutarė sunaikinti miestą ugnimi. Tai sužinoję miestelėnai pergudravo imperatorių ir dieną, kai miestas turėjo būti padegtas, žmonės į gatves išėjo nešini šviesos žibintais. Tai pamatęs Imperatorius nusprendė, kad miestas pats paskendo liepsnose. Nuo to laiko savo miestą išsaugoję žmonės kasmet apšviesdavo namus ir gatves, kad paminėtų šį įvykį ir liktų dėkingi už gyvybės išsaugojimą“, – dėsto penktą festivalį Pakruojo dvare padedantis ruošti L. Chuan.

Kalėdų ir šviesos karalyste virstantį dvarą būtų galima keliskart apsukti spalvingo šilko, kuris bus panaudotas žibintų skulptūroms sukurti, juosta. Būtent šiomis dienomis dvaro teritorijoje – pats darbymetis, mat poros dešimčių meistrų ir dailininkų, atvykusių iš Azijos, komanda kasdien konstruoja neįtikėtino dydžio figūras. Jų sukūrimui bus panaudotas Lietuvoje neregėtas kiekis šilko, iš viso – beveik 10 km ilgio medžiagos, kurią atgabeno daugiau nei 30 konteinerių, o skulptūrų viduje bus įrengtos sudėtingos šviesos instaliacijos. Netrukus, jau lapkričio 26 dieną, įsižiebsiančiame žibintų festivalyje šiemet bus galima išvysti daugiau kaip 50 skirtingų meninių šviesos kompozicijų, sudarytų iš atskirų didžiulių šilko skulptūrų.

Didžiųjų Azijos žibintų festivalis „Drakonai, mitai ir legendos“ lankytojus kvies kiekvieną penktadienį ir savaitgaliais nuo lapkričio 26 iki sausio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją