Gelgaudiškio dvaras – istoriniai šokiai ir muzika

Gelgaudiškio dvare galėsite pasigrožėti ne tik įstabiu XIX a. architektūros ansambliu, esančiu Šakių rajone, ant Nemuno kranto. Tai vienas originaliausių ir didžiausių Lietuvos dvarų ansamblių, įaugęs į apylinkės gamtą. Iš dvaro teikiamų pramogų lankytojai labai mėgsta teatralizuotas ekskursijas, pažintines ekskursijas po dvarą, dvaro šokių pamokas, edukacines programas vaikams, ekskursijas su dvaro šokiais ir degustacija. O klasikinės muzikos mylėtojai kviečiami mėgautis „Beatričės festivalio“ renginiais Gelgaudiškio dvare. Daugiau informacijos ČIA.

Danielių sodyba arba švelnumo terapija vaikams

Svajojate pasigrožėti natūralioje gamtos apsuptyje augančiais danieliais, o gal net išvysti ką tik į pasaulį atėjusį danielių mažylį? Šią unikalią ir įsimintiną patirtį galite sau ar savo šeimai padovanoti Šakių rajone, Kuprių kaime esančioje sodyboje. Daugiau informacijos ČIA.

Zyplių dvaro ansamblis: nuo muziejaus iki didikų virtuvės paslapčių

XIX a. įkurtame dvare veikia didikų virtuvę reprezentuojantis ir dviejų rūšių degustacijas siūlantis restoranas „Kuchmistrai“. Lankytojų itin mėgstama „Zanavykų ragaučiaus“ edukacija. Lukšių kultūros centro darbuotojai siūlo pažintines ir teatralizuotas ekskursijas po Zyplių dvarą. Dvaro ansamblio pastatuose įsikūręs Zanavykų muziejus, kuris siūlo ne tik platų edukacijų, bet ir ekspozicijų pasirinkimą. Plačiau skaitykite ČIA.

Vytautas Didysis ir Kenedis Kudirkos Naumiestyje

Vytautą Didįjį, Vincą Kudirką, JAV viceprezidentą Kenedį, lakūnus Darių ir Girėną, Juozą Tumą-Vaižgantą ir kitus savo kieme sukūręs skulptorius Pranas Sederevičius – vienintelis ir unikalus tokio pobūdžio primityviojo liaudies meno pavyzdys Lietuvoje. Aplink milžiniškas iš cemento išlietas skulptūras nuolat sukiojasi turistai. Daugiau informacijos ČIA.

Sudargo piliakalnių grožybės

Turistų itin liaupsinami piliakalniai ne tik akims paganyti, bet ir pasportuoti – maža mankšta po piliakalnius dar niekam nepakenkė! Viduramžiais čia būta vienos svarbiausių gynybinių pilių kovose su kryžiuočiais, o šiandien lankytojų akis džiugina nuo 5 piliakalnių viršūnių atsiverianti Nemuno juostos mėlynė. Balnakalnio, Žydkapių, Bevardžio, Pilaitės ir Vorpilio piliakalnių kompleksas istorine, archeologine ir kultūrine prasme laikomas svarbiausiu po Kernavės. Apie piliakalnius daugiau skaitykite ČIA.

Supažindink vaikus su Vincu Kudirka

„Tautiškos giesmės“ autorius, idėjinis „Varpo“ vedlys, vertėjas, rašytojas, gydytojas, muzikantas – Vincas Kudirka. Tai neeilinė asmenybė apie kurią nepapasakoti savo vaikams būtų nuodėmė. O jei pasakojant trūksta žodžių – ne bėda, padės Dr. Vinco Kudirkos muziejaus darbuotojai. Muziejaus ekspozicijos – modernios ir įtraukiančios vaikus, padės jiems giliau susipažinti su tarpukariu, Lietuvos istorija ir išvysti neeilinius eksponatus. Beje, Šakiuose, miesto centre stovi ir žymioji skulptūra Vincui Kudirkai. Daugiau informacijos ČIA.

Sveikame kūne – sveika siela

Šakių baseinas kviečia pasitikti rudenį aktyviai, išbandyti pirtis ir sūkurinius purslus. Čia vyksta ne tik nėščiųjų mankštos, bet ir suaugusiųjų plaukimo mokymai, taip pat yra galimybė pasinaudoti treniruoklių sale. Daugiau informacijos ČIA.

Pasivaikščiojimas Plokščių „Upe-gatve“

Unikali vieta, neeilinė patirtis ir puikioms akimirkoms įamžinti tinkama vieta. Čia atsiveria Nemuno šlaitai, o pasivaikščiojimas upe-gatve, kurioje kadaise gulėjęs riedulys ant kurio ilsėdavosi Vincas Kudirka nuteiks raminančiai ir ypatingai. Apie upę-gatvę skaitykite ČIA.

Varlių namelis – būsimi Lietuvos rekordininkai

„Varlių namelis“ per 12 metų sukaupė 4080 eksponatus, o atidarymo metu kolekciją papildė net 165 varlytėmis. Ši unikali varlių kolekcija pretenduoja tapti Lietuvos rekordu. 2010 m. Zyplių dvare surengta „Varlių namelio“ savininkės R. Pečiulienės-Šilingės kolekcijos paroda. Varlių namelio lankymas nemokamas, bet jei turite nereikalingą varlytę – prisidėkite prie rekordo! Šį namelį rasite Lukšiuose, Vingio g. 2. Apie varlių namelį skaitykite ČIA.

Smaližių „Laimė“ Šakių miesto centre

Pačioje miesto širdyje įsikūrusios kavinaitės – jaukios ir jau pamiltos ne tik vietinių gyventojų, bet ir turistų. Čia rasite ne tik šviežios kvapnios kavos, bet ir gardžių pyragų, o po ilgos kelionės galėsite save palepinti ir karštaisiais patiekalais. Tiesa, nepamirškite apsilankyti prie Šakių pasididžiavimo – 24 varpų kariljono, kurio konstravimą kuravo kompozitorius Giedrius Kuprevičius. Maitinimo įstaigų sąrašą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)