Pirmas savaitgalis atšvęstas

Pirmasis jubiliejaus minėjimo savaitgalis pavyko puikiai, švęsti susirinko nemaža minia žmonių. Šeštadienio dienos programa prasidėjo nuo ketvirtą kartą organizuojamo jaunųjų saksofonininkų festivalio „Kėdainiai 2022“. Jaunuolių koncertą papildė partneriai iš Jazz Academy – Kaunas.

Po to muzikinę estafetę perėmė Broma Jazz festivalis su trimis profesionalios muzikos koncertais.
Pasirodymus stebėjo gausi, įvairaus amžiaus publika. Vieni sėdėjo ant kėdžių, kiti ant žolės pasitiesė pledus ir klausydamiesi muzikos šauniai leido laiką.

Vakare linksmybės persikėlė į uždarą patalpą. Erdvioje salėje vyko festivalio uždarymas su naktine Jam Session programa.

Laukia dar du

Nenusiminkite, jei šeštadienį nepavyko sudalyvauti – laukia dar du šventiniai savaitgaliai su gausybe renginių. Vyks parodos, daug sportinių ir aktyvaus laisvalaikio renginių, bus kviečiama iš arčiau susipažinti su miesto istorija. Išskirtinis klasikinės ir elektroninės muzikos koncertas su šviesų efektais Radvilos, 3D audiovizualinė projekcija ant vandens Miestas laike ir daug kitų įdomybių. Pabaigoje laukia šventinis koncertas, kurio metu pasirodys Mantas Jankavičius, Dainotas Varnas, Monique bei Marijonas Mikutavičius.

Visą renginio programą rasite ČIA.

Tapo tradicija

Broma Jazz festivalis Kėdainiuose šiais metais organizuojamas aštuntą kartą ir jau tapo kiekvienų metų tradicija.

Pirmąjį Kėdainiuose Broma Jazz festivalį 2013 m. organizavo Vitalis Vidikas, kuris taip pat inicijavo vienintelės Lietuvoje Džiazo gatvės atsiradimą Kėdainiuose. Vyras ir dabar yra vienas iš šio festivalio Kėdainiuose organizatorių.

2017 m. V. Vidikas tapo Kėdainių krašto kultūros premijos laureatu už nuopelnus šiam miestui.

„Ramybė, jokio stumdymosi, muzikantai jaučiasi puikiai“, – V. Vidikas apibūdina pagrindinę nuotaiką, vyraujančią festivalio metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją