Maistasneatsiejama poilsio dalis

„Toli toli“ – vienas iš geriausiai reitinguojamų restoranų Druskininkuose, tačiau specialiai dėl jo nuvykusios į miesto centrą, radome užrakintas duris. Nors tai buvo penktadienis, jokio paaiškinimo, kodėl jis neveikia, neradome. Ką gi, kitą kartą.

Tuomet beliko pasirinkti jau patikrintą variantą – „Sicilia“. Tiesa, tokiu pat pavadinimu galima rasti dvi maitinimo įstaigas: M. K. Čiurlionio g. 56 (restoranas-vyninė) ir Taikos g. 9 (picerija). Abiejose vietose rasite maistą, dėl kurio šis prekės ženklas įgavo klientų pasitikėjimą – picas. Itališka virtuvė, greitas aptarnavimas, prieinamos kainos, kaip visuomet nenuvylė. Nors norisi išbandyti vis ką nors naujo, tačiau kartais džiugina ir jau ne kartą patikrintas pasirinkimas.

Druskininkai

„House“ – vieta, kurią galima pasirinkti vakaro uždarymui. Nors aplinka priminė sostinės restoraną, vienas dalykas Druskininkuose liūdino – tiek ši, tiek kitos vietos dažniausiai tedirba iki vidurnakčio ar užsidaro net kiek anksčiau.

Ir nors tikrai yra iš ko rinktis – kad ir legendinė „Širdelė“, „Kolonada“, tačiau, jei norisi mieste pabūti ilgiau, reikės skirti laiko paieškoms.

Druskininkai


Metas pramogoms

Žinoma, pagrindinė priežastis, dėl kurios važiavome į Druskininkus – poilsis. Šįkart, nusprendėme išbandyti „Eglės“ sanatoriją.

Vienareikšmiu lyderiu išrinkome mankštą ant sup'ų. Tai pripučiama, stačiakampė lenta, skirta mankštai ant vandens. Pratimai atliekami baseine. Patikėkite, ir prakaitą nubraukti teko, ir juoko daug „apturėti“, ir į vandenį kristi (bet negilu ir nebaisu). Tikrai teigiamai veikia kūno tonusą, lavina pusiausvyrą ir judesių koordinaciją.

Druskininkai

Dar viena iš įdomesnių procedūrų, kurią teko išbandyti – sausa angliarūgštės vonia. Kai išgirsti pasakymą „vonia“, įsivaizduoji, kad būsi kažkur nardinamas. Tačiau iš tikrųjų tenka įsiropšti į polietileninį maišą, į kurį prileidžiama angliarūgštės dujų, ir taip praleidi keliasdešimt minučių burbulo formos „maiše“. Procedūros metu kūną padengia CO2 burbuliukai, kurie sukelia odos kapiliarų išsiplėtimą, todėl pagreitėja kraujotaka. Junti kaip visu kūnu keliauja šiluma ir nejučia užmiegi.

Verta neaplenkti ir įprastinių procedūrų, pavyzdžiui, druskų kambario (haloterapijos). Ji trunka pusvalandį, bet neprailgsta, nes galima pasirinkti iš dviejų zonų. Vienoje procedūros metu rodomi koncertai, kitoje – tiesiog relaksaciniai vaizdai, kurie padeda atsipalaiduoti ir net trumpam užsnūsti po intensyvios dienos.

Išvažiavusios iš sanatorijos (beje, nuo jos kursuoja autobusiukas), bevaikščiodamos po ramybe alsuojantį miestą neaplenkėme ir grojančio Druskininkų fontano, išbandėme lynų kelią, atveriantį gražų vaizdą į miškus ir upę.

Druskininkai

Tiesa, prieš tai visai nieko negirdėjome (atleiskite už šiokį tokį atsilikimą šiuo atžvilgiu) apie mieste stovinčią skulptūrą – pasagą. Kaip išsiaiškinome, tai skulptūra „Svetingumo vartai“, skirta Sąjūdžio 25-osioms metinėms! Ir skulptūra jau, pasirodo, sulaukė nevienareikšmių atgarsių. Na, bet praeiti pro laimės simbolį, visai unikalu.

Tebevažinėja ir Druskininkų traukinukas – tinkamas variantas, jei nenori važinėti dviračiu (ar nepasisekė su oru).

Druskininkai

Na, ir pabaigai

Kai renkiesi – vykti ilgajam savaitgaliui į užsienį ar pasilikti Lietuvoje, neretai nugali ši alternatyva. Vien jau dėl laiko taupymo. Tačiau vienas aspektas, kuris gali nulemti atostogų nuotaiką – oras. Juk taip norisi bent kažkiek pasilepinti vitamino D dozėmis, tiesa? Bent šįkart mums pasisekė – galėjome pagaudyti rudeniškos saulės spindulių. Tuomet nebereikia nieko – nei pramogų, nei restoranų, o pakanka sėdėjimo ant suoliuko besišildant spinduliuose. Skamba gal ir banaliai, bet tuomet supranti, kad tai ir yra, ko ieškojai – trumpa atgaivos ir ramybės akimirka, kurios taip dažnai išsiilgstame.