Net ir mano ką tik įvykusio vizito metu šį kovą, laikomu vienu palankiausių mėnesių lankytis šalyje, buvo gana karšta. Šrilankiečiai sako, kad atvykstantys turistai yra išsisegmentavę pagal metų laikus. Pavyzdžiui, karščiausiu periodu daugiausia atvykėlių būna iš Persijos įlankos šalių, nes jų negąsdina joks karštis – karščiau nei pas juos turbūt nerasi niekur pasaulyje, rudenį daugiausia atvykstama iš Tolimųjų Rytų, o žiemos ar ankstyvojo pavasario mėnesiais į Šri Lanką vykstame mes – europiečiai.

Dėl staiga ir netikėtai atsiradusio skrydžio iš Vilniaus į Šri Lanką ši šalis tapo išskirtinai populiari tarp lietuvių. Ji dabar mūsuose yra tapusi tarsi Tenerifės pakaitalu. Kodėl sakau Tenerifės, o ne, pavyzdžiui, Egipto? Nes į Šri Lanką vykti su „viskas įskaičiuota“ paketu būtų didžiausia nesąmonė. Kodėl? Nes joje reikia keliauti, o ne sėdėti vienoje vietoje. Šalis yra labai įvairi, atstumai joje ne patys mažiausi, tad su konkrečia vieta būti susaistytam maistu nebūtų išmintinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)