Jau 30 metų Australijos oro linijų bendrovė „Qantas“ gerai uždirbančius klientus iš įvairių šalies miestų skraidina į atokiausią ir nedraugiškiausią pasaulio dalį. Komercinis lėktuvas kyla iš Sidnėjaus, Melburno, Perto ir Brisbano bei skrenda į pietus, rašoma mirror.co.uk.

13 valandų pilotai skraido po šalčiausią laukinį žemyną Žemėje. Didžiąją kelionės dalį jie neturi jokių priemonių avariniam nusileidimui, jei kas nors nutiktų ne taip, kas reiškia, jog tektų tris valandas skristi per vandenyną norint sugrįžti į Australiją arba Naująją Zelandiją.

Skrydis tampa dar sudėtingesnis dėl to, nes pilotai skrenda žemai, laikydamiesi arti ledo šelfų ir ledyninių darinių, kad keleiviai galėtų pasigrožėti apačioje esančia Antarktida.

Užsakomieji skrydžiai vykdomi lėktuvu „Boeing 787“, nes jame yra dideli langai, pro kuriuos keliautojai gali pamatyti daugiau vaizdų. Atsižvelgiant į išskirtinį Antarktidos statusą ir itin sunkiai pasiekiamą vietą, skrydžiai nėra pigūs.

Pigiausias lėktuvo bilietas kainuoja 630 svarų sterlingų (apie 735 eurus). Už jį gausite vietą „Explorer“ ekonominėje klasėje, t. y. ten, kur nėra prie pat lango arba vaizdą užstoja lėktuvo sparnas.

Antarktida

Kuo geresnis vaizdas pro langą, tuo daugiau mokėsite. Jei norėsite skristi „Business Class Deluxe“ klase, teks pakloti kelis tūkstančius eurų. Įpusėjus skrydžiui, klientai apsikeičia vietomis, kad sėdintieji prie praėjimo galėtų geriau matyti vaizdą pro langą.

Skrydžiai vyksta tik trumpą laiką vasarą, kai Antarktidą apšviečia saulė ir galima pamatyti tokius objektus, kaip Admiraliteto kalnai ir Haleto kyšulys. Nuo 1994 m., kai pirmą kartą buvo pradėti vykdyti „Captain's Choice“ skrydžiai, jų buvo 150. Kitų metų pradžioje planuojama surengti dar penkis, o beveik visi bilietai jau išpirkti.

Tokie skrydžiai ypač išpopuliarėjo per COVID-19 pandemiją, kai buvo stipriai apribotos kelionės po užsienį, todėl oro linijos ėmė siūlyti skrydžius po savą šalį, o tuomet nusileidžiama ten pat, kur ir buvo pakilta. Tą siūlė tokios oro linijos, kaip „HK Express“, „EVA Air“, „All Nippon Airways“, „Royal Brunei Airlines“, ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)