Viskas prasidėjo, kai šią vietą ankstyvais devyniasdešimtaisiais atrado tuo metu vienas turtingiausių ir žiauriausių žmonių pasaulio istorijoje – Kolumbijos narkobaronas Pablas Eskobaras. Būtent Tulume, už maždaug pusantro šimto kilometrų nuo garsiojo Kankuno kurorto, Eskobaras nusipirko didžiulį žemės sklypą ir pasistatė sau vieną iš vasarnamių. Narkobarono vila tuo metu čia buvo vienintelis naujas, didelis ir prabangus statinys. Aplinkui gyveno vien tik neturtingi Meksikos valstiečiai.

1993-iais metais Eskobaras mirė ir nuo tada tas pastatas vienišas stovėjo net iki 2012 metų. 2012 vienas amerikietis šį pastatą nusipirko ir iš buvusios Eskobaro vilos padarė labai prabangų viešbutį ir galeriją. Dabar čia žmonės poilsiauja, visiems labai smagu, kad čia kažkada karaliavo narkobaronas.

Tuo metu, kai čia įsikūrė narkotikų karalius – aplinkui buvo vien tik miškas ir nieko daugiau. Šis pastatų kompleksas tarnavo kaip slėptuvė nuo išorinio pasaulio. Tikriausiai ir pats Eskobaras negalėjo pagalvoti, kad būtent nuo jo valdų Tulumas ims augti į visas įmanomas puses ir taps be galo populiariu kurortu.

Smalsuoliai pro plyšelius bando pamatyti, kas dabar vyksta teritorijos viduje. Aš irgi esu smalsus ir labai norėjau į vidų, ir tiesą sakant, netgi bandžiau patekti. Pasirodo, kad įžengtum ten, turi būti turtingas – įėjimo bilietas į teritoriją kainuoja 150 dolerių. Ką už tai gauni? Gali pabūti viduje, gali mėgautis paplūdimiu, gali gulėti ant gultų ir 50 pinigų gali pravalgyti. Visi kiti sumokėti pinigai išeina į orą, tiesiog už įėjimą į legendinę vietą.

Casa Malca viduje daug meno, prabangūs viešbučio kambariai, graži Karibų pakrantė. Na, toks tobulas turtuolių atostogų kampelis. Tokių šiame miestelyje daug, o šio išskirtinumas nebent tas, kad jis čia atsirado pats pirmas.

Nors Tulumą tikrai labai mėgsta pasiturinti publika, tam, kad čia atostogautum tikrai nereikia turėti milijonų. Galima rasti ir žymiai pigesnių vietų, nei buvęs Eskobaro namas. Štai, pavažiavus dvidešimt minučių pakrantės kelių – viešasis, pats pagrindinis miestelio paplūdimys.

Kaip ilsisi auksinis jaunimas, o kaip atrodo pigesnis poilsis? Koks yra kaktuso skonis – tai sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)