O atrasti joje tikrai yra ką. Sirija yra turtinga savo istoriniu palikimu, gana daugiaspalvė ir labai draugiškų žmonių šalis. Pats esu joje keliavęs prieš karą ir po tos kelionės sakiau, kad Sirijoje sutikau pačius draugiškiausius ir neįkyriausius žmones pasaulyje. Apgailestauju dėl sunkumų, kuriuos jie pergyvena šiuo metu. Tas lietuvis, neseniai apsilankęs Sirijoje pasakojo, kad dabartinis pokario skurdas yra didžiulis ir badantis akis, bet žmonės nepalūžta ir visomis išgalėmis stengiasi išgyventi. Kita vertus, kas jiems belieka, neatsigulsi gi po beržu ir nelauksi, kol numirsi sava mirtimi.

Esu jau rašęs apie patį gražiausią, antrą pagal dydį šalyje Alepo miestą, kuris pilietinio karo metu buvo beveik sulygintas su žeme. Tada Sirijos diktatorius Asadas, kartu su savo bičiuliu, kitu diktatoriumi Putinu, siaubė Alepą visomis turėtomis jėgomis, nes jame gyveno didžiausia diktatoriaus nepalaikančių žmonių dalis. Tokia taktika, aišku, stebinti neturėtų, Putinas, pasitreniravęs Sirijoje, tą patį dabar daro Ukrainoje, kur jo ordos imasi paprasčiausio sprendimo – naikinti, kankinti ar prievartauti visus kas juda. Natūralu, jog Sirijos diktatorius Asadas, gelbėdamas savo kailį, imasi panašios taktikos ir savo šalyje. Kita vertus, teko skaityti, jog Alepo miestas dabar yra atstatinėjamas ypatingai sparčiai.

Mano minėtas keliautojas į Siriją pateko iš Libano ir tuo priminė mano paties prieškarinę kelionę, kai mes irgi kirtome Libano – Sirijos sieną. Ir mes tada važiavome taksi automobiliu, kuris dėl mūsų pasienyje buvo nukreiptas į atskirą eilę. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją