Šiandien tas dalykas tegul būna Lenkija. Kodėl? Nes kažkada esu žadėjęs pabaigti pasakojimą apie mano šios vasaros bastymąsi vienam kaimyninėje šalyje. Bet net ir be šio pažado Lenkija pati savaime yra gera vieta keliauti. Jau seniai pasibaigė laikai, kai prastais keliais garsėjusi Lenkija buvo tik atkarpa, kurią norėdavome kuo greičiau pravažiuoti vykstant gilyn į Europą. Dabar Lenkijos keliai jau seniai yra geresni nei lietuviškieji (beviltiškai atsilikome), o banditizmo juose yra kiek ir bet kuriame civilizuotame krašte – beveik nėra.

Lenkija dabar yra geresnė šalis keliavimui nei, pavyzdžiui, Vokietija ar Čekija ir juolab geresnė nei Europos Sąjungos vatnikai – Vengrija bei Slovakija. Ir, beje, šįkart truputį pagirsiu ir mūsų prastų kelių Lietuvą. Neseniai skaičiau, kad užbaigta viena iš keturių rekonstruojamų „Via Balticos“ atkarpų nuo Marijampolės iki Lenkijos sienos. Aišku, tai yra viso labo 6 km gabaliukas ir yra likę dar trys nebaigti, bet pasidžiaukime, kad bent tais keliais kilometrais priartėjome prie Europos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)