Kristu tal-Bahhara (Jūreivių Kristus) buvo nardytojo Raniero Borgo, kuris pasiūlė šį projektą kaip būdą paminėti pirmąjį Lenkijos popiežiaus vizitą Maltoje 1990 m. gegužę, sumanymas. Jį suprojektavo ir sukūrė talentingas Maltos skulptorius Alfredas Camilleri Cauchi. Įspūdinga statula sukurta vos per penkis mėnesius.

Šis paminklas yra trijų metrų aukščio, pagamintas iš betono ir padengtas stiklo pluoštu. Jame pavaizduotas Jėzus Kristus, ištiesęs rankas, kad apsaugotų jūreivius, plaukiančius virš jo vandens paviršiuje.

Kristu tal-Bahhara paminklas (Maltos turizmo institucijos nuotr.)

Prieš panardinant aštuonias tonas sveriančią statulą, ji buvo pastatyta ant plūduriuojančios platformos, papuoštos spalvingų gėlių jūra, ją asmeniškai palaimino popiežius Jonas Paulius II. Renginys, įvykęs 1990 m. gegužės 26 d., tuo metu buvo pagrindinis traukos objektas. Šimtai laivų iš Maltos salų plaukė į Šv. Pauliaus salos apylinkes, kad pamatytų šį veiksmą.

Paminklas šalia Šv. Pauliaus salų išliko 10 metų. Po to dėl pablogėjusio vandens matomumo šioje vietoje Kristu tal-Bahhara statula buvo perkelta į Qawrą (šiauriniame Maltos regione). Ją, panardintą 35 metrų gylyje, iki šiol galima aplankyti. Lengviausias ir populiariausias būdas – nuplaukti iki tos vietos laivu, mat Maltoje daugybė kampanijų siūlo šią atrakciją.

Aplinkui esančiuose skaidriuose vandenyse galima maudytis ar nardyti. Jei nesate sertifikuotas naras, galima atlikti „bandomąjį nardymą“ su kvalifikuotu instruktoriumi. Tai leis patirti nardymo patirtį nebaigus viso sertifikavimo kurso.

Beje, Šv. Pauliaus įlankoje esančiame Maltos nacionaliniame akvariume yra nedidelė statulos kopija.

Parengta pagal Maltos turizmo institucijos („Malta Tourism Authority“) informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją