Kanarų salose yra paplūdimys, kurio pakrantės linija atrodo lyg pribarstyta kukurūzų spragėsių, ir šis paplūdimys itin populiarus „Instagram“ svetainėje.

Šis paplūdimys, esantis Fuertaventūros saloje, Koralecho miestelyje, vadinamas Spragėsių paplūdimiu arba Spragėsių įlanka. Iš viršaus jis atrodo kaip visi kiti paplūdimiai šioje Ispanijai priklausančioje saloje.

Bet įsižiūrėjus matyti, kad jį dengia spragėsius primenantys dariniai. Šie dariniai yra bangų išplauti koralai, paplūdimyje susimaišę su vulkaninėmis uolienomis ir smėliu. Koralų dydis skiriasi – vieni tokio dydžio kaip tikri spragėsiai, kiti – daug didesni.

Svetainės, fiksuojančios keisčiausius mūsų planetos reiškinius ir kitus dalykus, „Oddity Central“ duomenimis, šis paplūdimys egzistuoja jau seniai, bet pastaruoju metu „Instagram“ dėka neįtikėtinai išpopuliarėjo.

Šiame socialiniame tinkle žmonės skelbia nuotraukas su „spragėsiais“, kuriuos laiko saujoje, o po to žaismingai išmeta į orą. Kai kurie keliautojai netgi dalijasi savo nuotraukomis, kuriuose jie užfiksuoti neva valgantys netikrus spragėsius.

„Spragėsių“ paplūdimys nėra vienintelis neįprastas paplūdimys pasaulyje.

Šių metų pradžioje „Sun Online Travel“ pasidalijo kitų neįtikėtinų mūsų planetoje esančių paplūdimių nuotraukomis.

Bahamose esančios Harboro salos rytinė pusė yra padengta „rožiniu smėliu“. Šią spalvą smėliui suteikia bangų išplauti jūros dumbliai foraminiferos.

Maldyvuose yra Vadhu sala, kurios paplūdimuose sutemus galima stebėti tikrus šviesų šou. Paplūdimius nušviečia bioluminescencinis planktonas, kuris šviečia tamsoje. Tai ko gero vienas iš nedaugelio paplūdimių pasaulyje, kuriuose smagiau lankytis saulei nusileidus nei skaisčiai šviečiant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)