Kitaip nei daugelyje Europos šalių, Sevilijoje žiemą galite sėdėti lauko kavinėse, nes net gruodžio–vasario mėnesiais temperatūra svyruoja nuo 16 iki 20 laipsnių, rašoma „Express“. Be to, vidutiniškai penkias ar šešias valandas per dieną šviečia saulė, o lapkritį ir gruodį paprastai lyja tik apie 6–8 dienas per mėnesį, todėl vis dar galite pasisemti vitamino D.

Vis dėlto vakarais oras gali šiek tiek pablogėti, todėl vertėtų įsidėti paltą, šaliką ir pirštines bei nepamiršti skėčio.

Sevilija

Vėsus oras labai skiriasi nuo kaitros, kuri čia tvyro vasaros mėnesiais. Dėl karšto oro, pučiančio iš Šiaurės Afrikos, Sevilija vadinama „Iberijos krosnimi“. Pastaraisiais metais nuolat tvyranti aukšta temperatūra sukėlė nerimą orų ekspertams, kurie teigia, kad miestas ilgainiui iš esmės virs dykuma.

Žiemos mėnesiais vasarą turistų nugultose vietose yra gana ramu, todėl verta aplankyti geriausius miesto objektus, pavyzdžiui, Sevilijos katedrą, kuri yra trečia pagal dydį bažnyčia pasaulyje ir buvo pastatyta XV amžiuje. Didžiulę katedrą užgožia varpinės bokštas, kuris iš pradžių buvo mečetės minaretas, pastatytas, kai miestas priklausė musulmonams.

Jei lankotės Kalėdų laikotarpiu, mieste iki pat sausio 6 d. vyksta šventiniai renginiai. Pagrindinės prekybos gatvės papuošiamos švieselėmis, vyksta pramogos, tokios kaip grojantys gatvės muzikantai, čia taip pat galima įsigyti vietinių gėrybių.

Sevilija

Taip pat galima aplankyti keletą kalėdinių mugių, pavyzdžiui, „Feria de Artesanía Creativa“ prie rotušės ir „Feria del Belén“ prie katedros.

Mieste yra daugybė vietų, kuriose galime prisėsti vakarais ir jaukiai praleisti laiką mėgaujantis vietiniu maistu.

Tuomet pamatykite flamenko šou – šis šokis kilęs iš Andalūzijos. Sevilijoje būtina pamatyti gyvą pasirodymą, o žiemą, kai oras ne toks karštas, pasirodymų paprastai būna daugiau.

Net ir įspūdinga architektūra perpildytame mieste reikia aplankyti erdvią Ispanijos aikštę. Ją, esančią Marijos Luizos parke, sudaro didingas akmeninių pastatų pusapskritimis, supantis kanalą su arkiniais tilteliais bei centriniu fontanu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)